DuList PROMO

DUNEA I ŽUPANIJA Znanjem do EU fondova

Započele aktivnosti formiranja novog FLAG-a na području Dubrovačko-neretvanske županije

Regionalna agencija DUNEA organizirala je, prošli tjedan u Dubrovniku, radionicu o mogućnosti osnivanja Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (FLAG) za područja Dubrovačko-neretvanske županije koja nisu pokrivena postojećim FLAG-om Južni jadran. Područja grada Dubrovnika, općina Župa Dubrovačka, Konavle i Mljeta imaju potencijale i potrebe za razvoj ribarstva. Osnivanjem novog FLAGA postiglo bi se uspješnije i učinkovitije djelovanje na terenu u skladu sa specifičnim potrebama lokalnih zajednica, a što će omogućiti povlačenje značajnih sredstava iz fondova EU.
FLAG Južni Jadran među najuspješnijima je u Republici Hrvatskoj u korištenju sredstava EU, te u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA trenutno realizira 18 projekata vrijednih 6.376.819,28 kuna, poput adaptacije i opremanja postojećih ribarnica, izgradnje i nabave novih ribarnica, nabave specijalizirane dizalice i višenamjenskih plovila, sufinanciranja raznih manifestacija koje promiču ribarstvo i školjkarstvo, što opravdava napore pri osnivanju još jednog FLAG-a na nepokrivenom području DNŽ.
Radionica je održana u sklopu provedbe projekta “Znanjem do EU fondova” kojim Regionalna agencija DUNEA pruža savjetodavnu pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi I provedbi EU projekata.

Pročitajte još

BUTIGA RODEA U MINČETI Omiljeno odredište za sve ljubiteljice europske obuće

Dulist

BOGATA PONUDA U Vrtlar po sadnice povrća, voća i cvijeća po sniženim cijenama

Dulist

DUNEA I ŽUPANIJA Kreativni projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija