DuList IN

DULISTOV ĐARDIN Vodič za strastvene vrtlare i one koji će to tek postati

DULISTOV ĐARDIN Vodič za strastvene vrtlare i one koji će to tek postati

Svatko sanja prekrasan đardin, taracu ili mali kutak pun cvijeća i raznog grmlja gdje se može sakriti od znatiželjnih pogleda i ispijati kavu u miru. No, kad se nađete u stvarnosti, od ideje do realizacije je jako daleko, a koči vas nedostatak vremena i financijskih sredstava. Za početak, ograničite svoje želje i očekivanja pogotovo ako ste početnik.

Bit će potrebno neko vrijeme prije nego što stvorite svoj vlastiti djelić raja. Prije no što krenete u posao, razmislite o namjeni svog đardina – želite li stvoriti oazu cvijeća ili možda dječji kutak ili pak funkcionalan vrt s povrćem i začinskim biljem. Uz svu potrebnu pomoć dobronamjernih susjeda i prijatelja, a nakon pomnog razmišljanja krenut ćete u nabavu vrtlarskih potrepština, sadnica i grasti. Neke sadnice ćete kupiti, neke dobiti, a neke vrškove cvjetića ćete ‘posuditi’– opće je poznato kako cvijet ubran bez pitanja u đardinu tete Kate s Konala raste najbolje.

DULISTOV ĐARDIN Vodič za strastvene vrtlare i one koji će to tek postati

Iz našeg DuListovog đardina ne možete ukrasti grančicu cvijeta, ali možete dobiti niz korisnih savjeta kako postupati s pojedinim lončaricama, sadnicama, sobnim biljkama pa čak i rezanim cvijećem. Pisali smo o tradicionalnim biljkama koje krase mediteransko podneblje i koje su najizdržljivije za naše vrtlare, početnike. Donosimo ponudu rasadnika na potezu od Zatona do Mlina. Strastveni vrtlari složit će se kako je njihov đardin, taraca ili balkon prava mala oaza sreće, a fizički posao u vrtu nije naporan već smanjuje razinu stresa i pozitivno utječe na raspoloženje. Zato, DuListov đardin u ruke, a zatim ruke u zemlju i uživajte!

ZALIJEVAJTE SVAKI DAN! Ne zaboravite ljetnice zalijevati svaki dan, a kako bi se očuvala vlaga u tlu i usporio rast korova, zemlju oko biljaka možete prekriti (malčirati) primjerice pokrovom od kore drveta. Vrlo je važno da ljetnicama redovito uklanjamo ocvale cvjetove jer im time produžujemo vrijeme cvjetanja.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist