Hrvatska

Dugovi bolnica i ljekarni veledrogerijama ponovno su narasli na 4,5 milijardi kuna

Više nas na sastancima sa veledrogerijama nećete vidjeti do kraja godine – rekao je ministar financija Zdravko Marić nakon kriznog sastanka u travnju ove godine i najavio da će u iduća tri mjeseca prema zdravstvu otići proračunski transferi u mjesečnim iznosima od 600 milijuna kuna za bolnice i 300 milijuna za ljekarne, doznaje tportal.

Najavio je da će se kroz rebalans proračuna osigurati dodatna jednokratna isplata od 135 milijuna kuna prema ljekarnama i 760 milijuna kuna prema bolnicama. To će, prema ministrovim riječima, svesti rokove plaćanja na 120 dana koju Vlada namjerava održati do kraja godine.

N1 je zatražio i dobio službene podatke, koji kažu sljedeće: ukupni dugovi bolnica i ljekarni veledrogerijama na dan 30. rujna ponovno su narasli na 4,5 milijardi kuna. U strukturi ukupnoga duga dug bolnica je sada 2,8 milijardi kuna, i on je manji za milijardu kuna u odnosu na kraj prošle godine. No, istodobno je dug HZZO-a prema ljekarnama porastao na 1,7 milijardi kuna, što je 600 milijuna kuna više nego na kraju 2020. godine. Više potražite ovdje.

Pročitajte još

Mogao bi zaustaviti pandemiju? Već sutra ćemo znati je li nam stigao omicron

Dulist

Valamar pokreće novi razvojni ciklus, prijenos tri hotela u Imperial Rivieru

Dulist

Među top tri destinacije smo po izboru prestižnog svjetskog časopisa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija