Hrvatska

Dugovi bolnica i ljekarni veledrogerijama ponovno su narasli na 4,5 milijardi kuna

Dugovi bolnica i ljekarni veledrogerijama ponovno su narasli na 4,5 milijardi kuna

Više nas na sastancima sa veledrogerijama nećete vidjeti do kraja godine – rekao je ministar financija Zdravko Marić nakon kriznog sastanka u travnju ove godine i najavio da će u iduća tri mjeseca prema zdravstvu otići proračunski transferi u mjesečnim iznosima od 600 milijuna kuna za bolnice i 300 milijuna za ljekarne, doznaje tportal.

Najavio je da će se kroz rebalans proračuna osigurati dodatna jednokratna isplata od 135 milijuna kuna prema ljekarnama i 760 milijuna kuna prema bolnicama. To će, prema ministrovim riječima, svesti rokove plaćanja na 120 dana koju Vlada namjerava održati do kraja godine.

N1 je zatražio i dobio službene podatke, koji kažu sljedeće: ukupni dugovi bolnica i ljekarni veledrogerijama na dan 30. rujna ponovno su narasli na 4,5 milijardi kuna. U strukturi ukupnoga duga dug bolnica je sada 2,8 milijardi kuna, i on je manji za milijardu kuna u odnosu na kraj prošle godine. No, istodobno je dug HZZO-a prema ljekarnama porastao na 1,7 milijardi kuna, što je 600 milijuna kuna više nego na kraju 2020. godine. Više potražite ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist