Aktualno

Dug OB Dubrovnik prema veledrogerijama u ovom trenutku iznosi 46 milijuna kuna

U ovom trenutku dug OB Dubrovnik prema četiri najveća dobavljača lijekova iznosi 46 milijuna kuna, iznio je u srijedu ravnatelj Mario Bekić. Podjednaki iznos duga, poručio je, postoji i prema ostalim dobavljačima i medicinskoj opremi pa se ta brojka penje na 102 milijuna kuna.

– Mi smo od 2019. pod strožim režimom jedne velike veledrogerije. Traže nam plaćanje dva na prema jedan ili jedan na prema jedan, ali to su opravdana sredstva koja mi dobijemo od HZZO unutar 60 dana ili više. Međutim, morate imati novac na računu za lijekove posebno za one skupe. Covid to nije promijenio. Dapače, povećala se potrošnja rezervnih antibiotika radi komplikacija zbog same pandemije. Bolnica se racionalno ponaša. Imali smo deset i pol posto smanjenu potrošnju lijekova 2020. u odnosu na prethodne što znači da zaista nabavljamo ono što nam je najneophodnije. Postoje određena povjerenstva kako bi se što racionalnije trošilo. Također, druge tri veledrogerije su od srpnja uvele takav režim plaćanja. Najviši iznos sredstava, preko 90 posto, što ostane nakon isplata plaća ide na veledrogerije. Imamo i druge troškove bilo da se radi o komunalnim, drugim dobovaljačima, popravcima posebno skupe opreme, a imali smo dva kvara dijagnostičkih aparata od pola milijuna kuna, zbog lega je situacija s veledrogerijama stvarno opasna. Međutim, riječ je o nacionalnom problemu i mi se pridržavamo zadanih smjernica. To je nešto s čim smo se naučili nositi – rekao je Bekić.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

ČETVRTO IZDANJE LUKSUZNOG MAGAZINA Stigao je novi Just Dubrovnik!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija