Kultura

DUFF Održane prve radionice i projekcije, sutra veliko otvaranje!

DUFF Održane prve radionice i projekcije, sutra veliko otvaranje!

Iako je službeno otvaranje DUff-a u četvrtak navečer, od rano jutros u Kinu Sloboda održavao se program projekcija za djecu osnovnih škola, pod nazivom ‘Djeca biraju’, gdje su đaci do 14 sati odlučivali koji im se filmovi najviše sviđaju.

Od devet sati bilo je u Gimnaziji jako zanimljivo – počela je s radom Radionica animiranog filma koju vode Sandra Malenica i Hrvoje Selec iz VANIMA-e Varaždin, a od deset sati započele su s radom jopš tri radionice u Lazaretima – Radionica flm noir, koju vodi s. Ružica Dodig iz Učeničkog doma Paola di Rosa, Radionica igranog filma kojeg vodi Jane Alilović iz Udruge Luža, te Radionica dokumentarnog filma koju vodi Nikola Duper, također iz Udruge Luža.

Stoga, možemo reći kako je ‘nulti’ dan festivala protekao u pravom filmskom duhu! Sutra, u četvrtak, 15. listopada, očekuje nas isti program, ali obogaćen Radionicom filmskih maski (realne rane), koju vodi Denis Oštrošić iz MD Bapatuljak iz Slatine, s početkom u 10 sati u Lazaretima.

Sutra popodne očekuje nas vrlo zanimljiv program nazvan ‘Škola u kinu’, a prva projekcija održat će se u 17 i 30 sati.

Veliko otvaranje održat će se u 20 sati u kinu Sloboda, nakon čega će uslijediti i prve projekcije, te koktel party s početkom u 21 i 45 u Luži, stoga vas pozivamo da i vi budete dio ovogodišnjeg, četvrtog po redu, Dubrovnik Film Festivala!

 

Tekst i foto: DUff

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist