Sport

Dubrovniku presudio bivši igrač

Dubrovniku presudio bivši igrač

U četvrtom kolu A-1 lige košarkaši Dubrovnika ugostili su novaka u ligi, momčad Križevci, koja se prije ovog susreta nalazila na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Tijekom cijelog susreta domaćini su vodili, no nakon produžetka gosti su ipak slavili 108:106.
 
Dubrovnik je nakon početnog pritiska domaćina na kraju prve četvrtine ipak vodio (28:22). U drugu četvrtinu igrači Željka Vreće odigrali su odlično u napadu (Oštrić, Došen i Perić) te na odmor otišlo sa zasluženom razlikom +7 (54:47). U nastavku, potpuno drugačija slika domaćina.
 
Gosti su bolje ušli u drugi dio te ušli u posljednju četvrtinu sa 75:72. Međutim, gosti su imali sreće u posljednjoj minuti treće četvrtine jer je pomoćni trener Dubrovnika, Luko Bijelić dobio tehničku, a potom i isključenje zbog prigovora. U posljednjih deset minuta ušlo se sa serijom Dubrovnika (8:0).
 
Sredinom posljednje četvrtine ta je prednost rasla, međutim gosti su se vratili preko Svobode i Jurline te došli na samo -1 (95:94). U triler završnici Antonio Oštrić je 27 sekundi prije kraja pogodio za dva, a potom sa druge strane Roko Jurlina odgovorio tricom za 96:94 sedamnaest sekundi prije kraja.
 
Dvije sekunde prije kraja gosti su pri rezultatu 98:96 imali priliku sa slobodnog bacanja, Roko Jurlina je pogodio oba za produžetak u Gospinom polju.
 
U produžetku obje su momčadi izmjenjivale vodstvo, no presudile su doslovno posljednje sekunde, točnije jedna sekunda i 51 desetinka kada je Glavinić polaganjem realizirao pokušaj Križevčana te postavio konačan rezultat 106:108. Najučinkovitiji u domaćim redovima su bili Nikola Došen sa 22 koša, 6 asistencija i 6 skokova te Antonio Oštrić sa 20 poena.
 
Dubrovniku je ovo četvrti poraz u četiri odigrana kola te se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice. Iduće kolo, koje je na rasporedu 5. Listopada Dubrovnik je gost Svjetlosti iz Slavonskog Broda.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr