Politika

Dubrovnik regija otkriva prva imena

Inicijativni odbor za osnivanje Udruge Dubrovnik regija sastao se danas u Lazaretima.

Razlog je raspravljanje o Statutu udruge čija će se osnivačka skupština održati 14. travnja. Razgovarlo se o tehničkim stvarima, izgledu udruge, pečatu, nazivu, rekao nam je začetnik ove ideje Igor Žuvela. Pokušaj je to, kaže, da se objedini sve ono pametno u gradu, da se Dubrovnik probudi iz letargije.

Inicijativni odbor Dubrovnik regije je u slijedećem sastavu: Igor Žuvela, Braco Elezović, Ivica Ban, Jakša Jaki Hodak, Ivica Sentić, Vinko Asić, Mihajlo Vuković, Gordan Nagy, Srđan Kera, Dubravko Andrijić, Davor Mladošić, Orlanda Prkačin, Orsat Spajić, Damir Račić, Niko Prkačin, Ante Kalina, Ljubo Perić, Bruno DiCeglie, Vlaho Bongi, Ivana Žuvela Kalina, Mladen Gojun i Srđan Vrtikapa.

– Djeca odlaze u Zagreb i ne vraćaju se, a kad dođe Europska Unija još manje će se vraćat. Želimo da Dubrovnik i regija budu raj na zemlji i da oni koji vole i štuju ovaj grad, a iz raznih struka i pripadnosti budu dio ovoga projekta. Bez opeterećivanja bilo kakvim političkim opcijama. Sve dosadašnje političke opcije slušale su vrh svoje stranke o tome što će se kod nas dogoditi. Želimo probuditi pripadnost ovom kraju, da mi sami odlučujemo što će se ovdje dogoditi – ističe Žuvela i dodaje kako već velik dio ljudi želi pristupiti ovoj udruzi.

– Za sada ćemo organizirat udrugu pa ćemo vidjeti hoćemo li kao nezavisni izaći na slijedeće lokalne izbore –  ističe Žuvela.
 
 

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija