Aktualno

Dubrovnik proglašen najpoželjnijim gradom Europe!

Dubrovnik proglašen najpoželjnijim gradom Europe!

Jedan od najstarijih i najprestižnijih britanskih putničkih časopisa Wanderlust, proglasio je Dubrovnik najpoželjnijim gradom Europe, prema izboru svojih čitatelja, na svečanoj dodjeli nagrada ‘Wanderlust Reader Travel Awards’.

Kako javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, svečana ceremonija dodjele nagrada časopisa Wanderlust, koja se dodjeljuje već 21 godinu, održana je u suradnji s londonskom turističkom burzom World Travel Market, u utorak, 8. studenog u jednoj od najatraktivnijih lokacija u Londonu, Tower of London uz voditelja poznatog TV putopisca Simona Reevea.

Dubrovnik je na natječaju Wanderlusta nominiran u kategoriji za najpoželjniji grad Europe uz neke od najatraktivnijih turističkih destinacija: Tallinn, Lisabon, Istanbul i Sevillu. Deseci tisuća vjernih Wanderlustovih čitatelja izabrali su baš Dubrovnik kao najpoželjniji od svih.

Nagradu za najpoželjniji grad Europe preuzeo je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković.

-Wanderlust nagrada Dubrovniku pokazatelj je da smo kvalitetom i prepoznatljivošću dobili trajnu naklonost čitatelja s nama najvažnijeg emitivnog tržišta, a ovo prestižno priznanje potvrđuje da se naša destinacija visoko pozicionirala na turističkoj karti svijeta. Velika nam je čast potvrditi velika očekivanja i to na izrazito kompetitivnom UK tržištu, što nam je dodatan poticaj za daljnje pozicioniranje Dubrovnika prema vodećoj destinaciji na Mediteranu – rekao je Drašković.

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist