Aktualno

Dubrovnik proglašen najboljom odmorišnom destinacijom za grupne dolaske

Grad zidine pogled

Jedanaesta dodjela nagrada ‘Leisure Lifestyle Awards’ održana je u Philadelphiji u organizaciji specijaliziranog časopisa Global Traveler, a jedna od zvijezda večeri je bio i hrvatski turistički biser Dubrovnik, koji je proglašen najboljom odmorišnom destinacijom za grupne dolaske.

Nagradu je ispred Dubrovnika preuzela Leila Krešić Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, koja je tom prilikom istaknula odličnu poziciju Dubrovnika na tržištu SAD-a što, između ostalog, potvrđuje i ova nagrada.

-Kada govorimo o hrvatskim destinacijama i njihovoj prepoznatljivosti među Amerikancima, Dubrovnik prednjači po snazi brenda, a ujedno predstavlja i vodeću hrvatsku destinaciju u kojoj su gosti s tržišta SAD-a u ovoj godini ostvarili najviše dolazaka i noćenja. Naime, s dosad ostvarenih 68 tisuća dolazaka i gotovo 200 tisuća noćenja, Dubrovnik je na tržištu SAD-a u usporedbi s lani ostvario rast od preko 50 posto u dolascima i preko 40 posto u noćenjima. U ostatku godine očekujemo nastavak pozitivnih trendova, kako za Dubrovnik, tako i za Hrvatsku u cjelini obzirom da se tržište SAD-a trenutno nalazi među top 10 tržišta s kojih je u našoj zemlji u dosadašnjem dijelu godine ostvareno najviše noćenja – poručila je Krešić Jurić.

Nagrade su dodijeljene na temelju ankete koju je časopis Global Traveler proveo među svojim čitateljima u razdoblju od 6. prosinca 2022. do 1. travnja 2023. godine, a detaljni upitnik je obuhvaćao brojne kategorije putovanja s posebnim naglaskom na luksuzni segment i stilove života.

Banner 300x250 DU 1

-Budući da su američki turisti na drugom mjestu po broju turista u Dubrovniku, a United Airlines povezuje Dubrovnik sa SAD-om direktnim letom četiri puta tjedno, SAD tržište je od izuzetne važnosti za Dubrovnik te je jako bitno održavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika kao poželjne turističke destinacije, ćemu ovo priznanje uvelike doprinosi. Nastavit ćemo u budućnosti sa snažnim promotivnim aktivnostima na američkom tržištu, kao i našim sudjelovanjem na sajmovima, forumima, radionicama te suradnjom s aviokompanijama i brojnim medijima – izjavio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković.

Časopis Global Traveler je prepoznat kao prestižna publikacija koja je usmjerena na luksuzna putovanja i potrebe putnika koji traže ovu vrstu proizvoda i usluga, a nagrade su dodijeljene u prekrasnom ambijentu kluba Union League of Philadelphia, koji je osnovan još 1862. godine.

Dubrovnik proglasen najboljom odmorisnom destinacijom za grupne dolaske
Foto: HTZ

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist