Aktualno

Dubrovnik ostaje i bez sudova?

Orsat Miljenić

Gostujući u Dnevniku Nove TV ministar pravosuđa Orsat Miljenić govorio je o preustroju sudstva na način da će se pojedini sudovi pripajati drugima, ovisno o broju predmeta.

 

Kako je rekao Miljenić, za građane se ne očekuju nikakve promjene, makar u vidu putovanja na ročišta.
– Nitko neće morati putovati. što će se građanima promijeniti, građanima se neće promijeniti ništa u životima njihovima i u dostupnosti suda, jer ono što je sada negdje bio sud postaje ispostava i ona obavlja svoje funkcije. Međutim njegova logistika ide u sjedište. Ako negdje broj predmeta bude toliko mali da nema potrebe ni za ispostavom, tada će biti sudbeni dani, što znači da će sudac doputovati građanima jedan dan u tjednu ili dva, održati rasprave i vratit se natrag u svoje sjedište – rekao je Miljenić.
Iako izrijekom nigdje nije navedeno, ovakva retorika naravno potiče sumnje kako će među sudovima koji će ‘nestati’ biti i neki dubrovački, što će biti još jedan čavao u dubrovačkoj izoliranoti. Podsjetimo, već ranije Dubrovnik je prestao biti administrativno središte za Carinu, HZMO, Poreznu upravu i brojne druge institucije.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist