Aktualno

Dubrovnik najbolja destinacija za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu

Dubrovnik najbolja destinacija za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu

Prema najvećem svjetskom online cruise review portalu i portalu za planiranje kružnih putovanja Cruise Critic (TripAdvisor’s cruise stranici), Dubrovnik je proglašen najboljom destinacijom za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu.

To je drugi do sad organiziran izbor Cruise Critic Cruisers’ Choice Destination Awards. Drugo mjesto pripalo je Kotoru, treće grčkom Rodosu, a potom slijede Mykonos te Venecija,

-Odabrati plan kružnog putovanja nije jednostavno, posebno zbog sve većeg broja predivnih destinacija dostupnih kružnim putovanjima – objašnjava Adam Coulter, UK urednik Cruise Critic-a.

-Analizirajući iz prve ruke povratne informacije putnika svjetskih destinacija na kružnim putovanjima, omogućuje nam da otkrijemo koje destinacije su najomiljenije, što je pravi dokaz njihove atraktivnosti. Dijeleći ove informacije nadamo se da ćemo inspirirati i voditi putnike k lakšem izboru plana kružnog putovanja, s kojim će i oni biti oduševljeni – istaknuo je Coulter,

Listu svih nagrađenih destinacija za kružna putovanja za 2017.godinu možete vidjeti ovdje.

Inače, tijekom 2017.godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima. To je u odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća.

-Kada se govori o ovom segmentu turizma, te potrošnji gostiju koji dolaze brodovima na kružnim putovanjima u destinaciju, treba imati u vidu i cijeli niz popratnih aktivnosti koje donose prihod lukama, agencijama za izlete, taxi i bus prijevoznicima, turističkim vodičima, ali i svim ostalim turističkim subjektima u destinaciji – ističu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist