Aktualno

Dubrovnik na samom početku posezone povezan s čak 50 odredišta

Zračna luka Dubrovnik objavila je svoj red letenja u razdoblju od 1. do 15. rujna ove godine. Dubrovnik će na samom početku posezone biti povezan s čak 50 odredišta, donosi Croatian Aviation.

S početkom rujna u Hrvatskoj kreće razdoblje posezone, kada tradicionalno manji broj turista dolazi u našu zemlju, ujedno i u naše zračne luke. U odnosu na prošlu ljetnu sezonu, ova je višestruko bolja, što se vidi i u mjesečnoj statistici naših zračnih luka.

Iako je Dubrovnik prošlog ljeta bio jedna od najteže pogođenih zračnih luka te nije imala značajan broj zrakoplovnih operacija i putnika, to se ove ljetne sezone promijenilo, stoga veseli podatak da će Dubrovnik od 1. rujna biti povezan s čak 50 gradova u Europi i svijetu. Prošle godine u istom razdoblju zračna je luka izrazito mali broj tjednih operacija i linija, što je bila direktna posljedica ranog završetka ljetne sezone zbog porasta broja zaraženih u našoj zemlji.

Zračna luka Dubrovnik u prvoj polovici rujna imat će direktnu vezu prema brojnim gradovima u Europi, no tu su i linije prema Istanbulu, New Yorku i Moskvi. Dubrovnik je jedina zračna luka u Hrvatskoj koja ove ljetne sezone ima prekooceanske (long-haul) linije, a ujedno na redovnim letovima jedino u Dubrovnik dolaze širokotrupni zrakoplovi. 8 puta tjedno u Dubrovnik dolaze zrakoplovi tipa B767-300ER United Airlinesa i Delta Air Linesa, u kolovozu je ruski Aeroflot svakodnevno slijetao na Čilipe sa A330-300, a to će se nastaviti i vikendima u rujnu.

Brojni su poznati avioprijevoznici u ovom trenutku prisutni u Dubrovniku, poput britanskog EasyJeta (linije prema Amsterdamu, Baselu, Berlinu, Bristolu, Edinburghu, Londonu, Lyonu, Manchesteru, Nantesu, Parizu i Ženevi), Eurowings nastavlja prometovati prema Berlinu, Kelnu, Dusseldorfu i Hamburgu).

Nizozemski KLM nastavlja svakodnevno prometovati između Amsterdama i Dubrovnika, Croatia Airlines prometuje iz Dubrovnika prema Munchenu, Ateni, Frankfurtu, Osijeku, Parizu, Rimu i Zurichu, Vueling prema Barceloni i Rimu, Iberia svakodnevno prema Madridu, British Airways dva puta dnevno prema Londonu, Turkish Airlines četiri puta tjedno prema Istanbulu, poljski LOT prema Krakowu, Poznanu i Varšavi, popis je zbilja dug!

Letovi su dostupni prema svim velikim europskim čvorištima poput Beča, Frankfurta, Munchena, Londona, Amsterdama ili Pariza, no i prema svjetskim destinacijama poput New Yorka (Newark i John F. Kennedy), Moskve i Istanbula.

Nema sumnje da će Dubrovnik imati gužvu u prvoj polovini rujna, najavljeno je čak 235 tjednih operacija, pritom ne uključujući poslovnu (business) avijaciju koja u Dubrovniku čini značajan udio u ukupnom prometu.

Sezona se na jugu Hrvatske nastavlja, što je i više nego dobra vijest za sve one koji svoje prihode ostvaruju u turizmu!

Pročitajte još

Drop Piera Pirupe

Petar Ipšić

PREMIJER IZNIO PROCJENU Prihod od turizma – 11,3 milijarde eura

Dulist

ANDRIJA JARAK O MISLAVU BAGU ‘Bio je fanatik novinarstva, surovi profesionalac’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija