Aktualno

Dubrovnik na samom početku posezone povezan s čak 50 odredišta

Zračna luka Dubrovnik objavila je svoj red letenja u razdoblju od 1. do 15. rujna ove godine. Dubrovnik će na samom početku posezone biti povezan s čak 50 odredišta, donosi Croatian Aviation.

S početkom rujna u Hrvatskoj kreće razdoblje posezone, kada tradicionalno manji broj turista dolazi u našu zemlju, ujedno i u naše zračne luke. U odnosu na prošlu ljetnu sezonu, ova je višestruko bolja, što se vidi i u mjesečnoj statistici naših zračnih luka.

Iako je Dubrovnik prošlog ljeta bio jedna od najteže pogođenih zračnih luka te nije imala značajan broj zrakoplovnih operacija i putnika, to se ove ljetne sezone promijenilo, stoga veseli podatak da će Dubrovnik od 1. rujna biti povezan s čak 50 gradova u Europi i svijetu. Prošle godine u istom razdoblju zračna je luka izrazito mali broj tjednih operacija i linija, što je bila direktna posljedica ranog završetka ljetne sezone zbog porasta broja zaraženih u našoj zemlji.

Zračna luka Dubrovnik u prvoj polovici rujna imat će direktnu vezu prema brojnim gradovima u Europi, no tu su i linije prema Istanbulu, New Yorku i Moskvi. Dubrovnik je jedina zračna luka u Hrvatskoj koja ove ljetne sezone ima prekooceanske (long-haul) linije, a ujedno na redovnim letovima jedino u Dubrovnik dolaze širokotrupni zrakoplovi. 8 puta tjedno u Dubrovnik dolaze zrakoplovi tipa B767-300ER United Airlinesa i Delta Air Linesa, u kolovozu je ruski Aeroflot svakodnevno slijetao na Čilipe sa A330-300, a to će se nastaviti i vikendima u rujnu.

Brojni su poznati avioprijevoznici u ovom trenutku prisutni u Dubrovniku, poput britanskog EasyJeta (linije prema Amsterdamu, Baselu, Berlinu, Bristolu, Edinburghu, Londonu, Lyonu, Manchesteru, Nantesu, Parizu i Ženevi), Eurowings nastavlja prometovati prema Berlinu, Kelnu, Dusseldorfu i Hamburgu).

Nizozemski KLM nastavlja svakodnevno prometovati između Amsterdama i Dubrovnika, Croatia Airlines prometuje iz Dubrovnika prema Munchenu, Ateni, Frankfurtu, Osijeku, Parizu, Rimu i Zurichu, Vueling prema Barceloni i Rimu, Iberia svakodnevno prema Madridu, British Airways dva puta dnevno prema Londonu, Turkish Airlines četiri puta tjedno prema Istanbulu, poljski LOT prema Krakowu, Poznanu i Varšavi, popis je zbilja dug!

Letovi su dostupni prema svim velikim europskim čvorištima poput Beča, Frankfurta, Munchena, Londona, Amsterdama ili Pariza, no i prema svjetskim destinacijama poput New Yorka (Newark i John F. Kennedy), Moskve i Istanbula.

Nema sumnje da će Dubrovnik imati gužvu u prvoj polovini rujna, najavljeno je čak 235 tjednih operacija, pritom ne uključujući poslovnu (business) avijaciju koja u Dubrovniku čini značajan udio u ukupnom prometu.

Sezona se na jugu Hrvatske nastavlja, što je i više nego dobra vijest za sve one koji svoje prihode ostvaruju u turizmu!

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija