Vaše vijesti

Dubrovnik je antički svemirski kozmodrom

Dubrovnik je antički svemirski kozmodrom

Dubrovačke piramide su uglavnom okrugle, tj. u obliku stožca. Kutovi svih brda u Lapadu su uglavnom isti. Oni nisu toliko oštri već pokazuju sličan tupi kut.

Sličnu konfiguraciju i oblik pokazuje brdo Marjan u Splitu, koje je najvjerojatnije piramida. Piramide treba tražiti svugdje duž Jadranske obale i u unutrašnjosti. U Gizi u Egiptu sam otkrio mogućnost da piramida sakriva cijeli Faraonov dvorac u sebi. Veličina i oblik dvorca određuje veličinu i konfiguraciju piramide. U Dubrovniku su najvjerojatnije dvorci bili okrugli. Zbog toga brijegovi Lapada imaju oblik stožaca.
 
U Lapadu ima više od deset piramida. Velika i Mala Petka, brijegovi piramida Babin Kuka, Gorice i Montovjerne. Ime brda Petka ukazuje na broj pet. Zanima me da li ima nešto povijesno i mistično u tom imenu i broju. Brijegovi piramida Lapada su prekriveni zemljom. Ukoliko kopamo na brijegovima dosegnut ćemo dubinu od oko tri do četiri metra. Poslije te dubine leže kameni blokovi. Zemlja je odnekud donesena i nasuta na brijegove.
 
Logika piramida je da budu sakrivene od ostalih. Zbog toga su piramide Gize bile prekrivene pijeskom. Ovdje u Dubrovniku je bilo logično da se piramide prekriju zemljom. Kasnije je vegetacija prekrila brijegove piramida. Porijeklo zemlje se može ustanoviti istraživanjem uzoraka. Uzorci mogu biti uzeti sa brijegova Lapada i poslani odgovarajućim institucijama. Na ovaj način mozemo ustanoviti porijeklo, te iz koje udaljenosti je donesena zemlja u Lapad.
 
Kameni blokovi najvjerojatnije ne potiču iz Lapada. Najvjerojatnije su doneseni od nekud drugo. Na temelju uzoraka se može ustanoviti porijeklo blokova, te iz kakve udaljenosti su dovezeni u Lapad. Na brijegovima Lapada kameni blokovi leže većinom pod kutem od 40 do 45 stupanja s horizontalom.
 
Ovo je moja slobodna procjena, ali se može ustanoviti mjerenjem. Vjerojatno su pojedini tektonski poremećaji u povijesti uticali na ovaj kut, te ga možda ponegdje djelomično izmjenili. Međutim kut kamenih blokova je još uvijek svugdje u Lapadu približan, uglavnom oko 40 to 45 stupanja. Geografska širina Dubrovnika je 42 stupnja i 33 minuta.
 
Da li postoji odnos između kuta nagiba blokova i geografske sirine? Vjerujem da postoji nešto kozmičko ili misteriozno u kutu nagiba kamenih blokova na brijegovima Lapada? Tko može objasniti takvu sličnost ovih dvaju kutova? Kameni blokovi na brdu Velika Petka leže pod istim kutom od oko 45 stupanja sa dna do vrha brijega. Meni izgleda da kameni blokovi formiraju određenu konfiguraciju oko brijegova. To mogu biti kamene vitice. Da li postoji kozmički znak u takvoj konfiguraciji?
 
Sve ovo ukazuje da skupina brijegova piramida u Lapadu izgleda kao svemirski kosmodrom. Kameni blokovi većinom leže pod kutom od 40 do 45 stupanja. Zamišljam da vjerojatno rade spirale ili pletenice oko brijegova. Sve piramide Lapada tonu u more. To znači da su dijelovi piramida pod vodom. Najvjerojatnije neke cijele piramide su sasvim utonule u more.
 
Logika Gize u Egiptu je da se na brdu nalaze samo piramide. Nema nikakvog grada, ili antičkih građevina u blizini. Izgleda da su u ono vrijeme jedine građevine bili dvorci. Poslije smrti faraona dvorac se prekrivao piramidom. Za vrijeme Atlantide dvorci vlastele su bili prekriveni piramidama poslije njihove smrti. Možemo usporediti logiku Gize sa Atlantidom. To dokazuje da su dvorci Atlantide bili prekriveni kamenim blokovima piramida.

Drugim riječima, možemo reći da ukoliko tražimo potopljenu Atlantidu trebamo tražiti piramide pod vodom. Iliri su bili antički pomorci. Uvale i zakloni Jadranske obale su omogučavali gradnju i zaklon drvenih brodova.  U ono vrijeme veličine brodova su bile vrlo male. Ipak su Iliri plovili i trgovali svugdje po svijetu u antičkoj, nepoznatoj povijesti. To je bio razlog da su naši drevni pomorci dali ime svom najbližem oceanu Atlantski Ocean prema svojoj domovini Atlantidi.
 
Sve ovo ukazuje da Lapad u Dubrovniku krije nedokučivu antičku misteriju u svojim zelenim brežuljcima piramida koje sežu pod more.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist