Aktualno

DUBROVNIK I METKOVIĆ UGOSTILI MAGIS Prikazan film ‘Sentir y gustar – Kušaj i guštaj’

batch Udruga Magis 5

Borovac, planina Rujnica, ušće Neretve, Marinov vijenac, Međugorje, stonska solana i zidine, dubrovački barok – sve su to dobro poznate ljepote lokalnom stanovništvu, a ljetos su u njima guštali i sudionici međunarodnog projekta Magis Europe 2022. kojem je Hrvatska bila domaćin.

Dodatno kušanje i guštanje dogodilo se uz premijeru filma ‘Sentir y gustar – Kušaj i guštaj’, u produkciji Udruge Magis koji je prikazan u petak 17. ožujka u kinu Visia Dubrovnik i subotu 18. ožujka u Metkoviću, u Kinu Pobjeda.

Magis Europe ime je međunarodnog isusovačkog projekta, a srž projekta su eksperimenti kojih je u Hrvatskoj 2022. bilo 29, od toga četiri na području Dubrovačko-neretvanske županije. ‘Magis’ znači ‘više, bolje, cjelovitije’. Kroz eksperimente sudionici su izloženi različitim iskustvima iz područja služenja, duhovnosti, društva i kulture, umjetnosti i hodočašća.

Film redatelja Mateja Sunare, u 80 minuta, na više od 15 svjetskih jezika, donosi njihova svjedočanstva o tome što su doživjeli. Projekcije filma u Dubrovniku i Metkoviću bile su i zahvala Udruge Magis svima koji su ljetos otvorili vrata svojih domova i velikodušno pokazali sudionicima sve lokalne znamenitosti, poznate i manje poznate prirodne ljepote, običaje i baštinu.

Autori scenarija filma uz redatelja su i Ante Arambašić, Jakov Petrak i p. Tomislav Špiranec. Direktor fotografije je Jakov Matić, direktor tona Mirko Lesko, a za grafičko oblikovanje bio je zadužen Tvrtko Karačić. Dramatizaciju igranih scena radio je Pere Eranović. Sljedeća projekcija filma bit će 25. ožujka u Rijeci.

– Za sve koji čeznu za sličnim iskustvima najavljujemo Magis CRO koji će se održati od 12. do 20. kolovoza 2023. Planira se nekoliko eksperimenata, a prijave započinju u travnju – poručili su iz Udruge Magis Croatia.

Foto: Magis Croatia

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Roko Tolić o novom poslu u Crnoj Gori, ali i o sljedećim izborima za gradonačelnika: Ne kalkuliram!

Barbara Đurasović

Bogati program za Dan Općine i 32. obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke

Dulist

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist