Sport

DOMA S PEHARIMA ‘Dubrovnik’ i ‘Južni vjetar’ prvi u svojim grupama na Komiškoj regati

DOMA S PEHARIMA 'Dubrovnik' i 'Južni vjetar' prvi u svojim grupama na Komiškoj regati

Na 31. Komiškoj regati, odjedrenoj proteklog vikenda, boje Orsana branili su klupski krstaši Dubrovnik i Južni Vjetar te su se po već dobrom starom običaju vratili doma s peharima.
Kako navode iz JK Orsan, 48 jedrilica startalo je prvu etapu u petak iz Splita put Komiže, ali bezvjetrica je mnogima pomutila planove, tako da je na cilj u Komižu stiglo tek osam najbržih brodova predvođeno Polet Furiosom (Nikola Dešković – JK Labud Split).
Naš klupski krstaš Dubrovnik s kormilarom Tončijem Kordićem, pišu iz Orsana, ušao je u cilj kao 6. brod. Južni Vjetar je stigao do Barjaka, ali do cilja na Komiškoj rivi nije uspio u zadanom vremenu.
Druga etapa je jedrena u nedjelju i vjetar je od Komiže do Šolte obećavao, ali ulaskom u Šoltanski kanal mnogi su brodovi zapeli u bezvjetrici, do cilja uspijeva doći samo pet broda, najbrži je ponovo bio Polet Furioso, a među najbrže se ugurala i posada Južnog Vjetra s kormilarom Jadranom Gamulinom. Oni u cilj ulaze svega par minuta prije isteka vremenskog ograničenja kao 5. brod ukupno.
Dubrovnik je po OPEN rezultatima zauzeo prvo mjesto u Grupi 4, a Južni vjetar prvo mjesto u Grupi 6.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist