Grad

Dubrovnik dobio novih trinaest koordinatora volontera

volonteri 1

Proteklog vikenda, nakon završenog trećeg modula edukacije, Dubrovnik je dobio trinaest novih koordinatora volontera.

Volonterski centar Dubrovnik tako je završio edukacijski ciklus ”Menadžment volontera” koji se provodio tijekom siječnja i veljače u sklopu projekta Faktor V u prostorima Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Potvrdu za uspješno završenu edukaciju iz područja menadžmenta volontera dobilo je trinaest polaznika iz različitih udruga s područja grada Dubrovnika. Polaznici edukacije bavili su se temama supervizije i evaluacije volontera, evaluacije volonterskog programa i nagrađivanja volontera. Svi polaznici su iskazali visoku motiviranost za rad i praktično poznavanje teme upravljanja volonterima te izazove koje kvalitetan rad u tom području sa sobom nosi.

-Nakon završetka planirana su i individualna savjetovanja prema potrebama organizatora volontiranja čiji su predstavnici sudjelovali u ovoj edukaciji. Uvjereni smo kako će nova znanja i vještine ovih koordinatora volontera doprinijeti povećanju kvalitete zastupljenih organizacija u radu o s volonterima – ističu iz Volonterskog centra Dubrovnik.

Ovo je šesta po redu edukacija u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik, programa Udruge Bonsai koja se provodi prema kurikulumu Hrvatske mreže volonterskih centara. Cilj ovakve edukacije je razviti sposobnosti, znanja, vještine i stavove sudionika radionica kako bi uveli volonterske programe za mlade u svojim organizacijama. Postavljaju se i određeni standardi kvalitete za organiziranje volonterstva i razvija trenersko – konzultantski dio aktivnosti Volonterskog centra Dubrovnik kao lokalnog volonterskog centra.

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist