Aktualno

Dubrovnik ceste: Površina kod Mosta dr. Franja Tuđmana čisti se dva puta dnevno

Dubrovnik ceste d.d. kao ugovorni izvođač radova ROC-a za područje Dubrovačko-neretvanske županije vrši dva puta dnevno obilazak i čišćenje površine kod Mosta dr. Franja Tuđmana, a tijekom turističke sezone po potrebi i više – poručili su iz ove državne tvrtke na naš upit koliko često se vrši održavanje površine kod Mosta dr. Franje Tuđmana, a o čijoj zapuštenosti i zatrpanosti svakojakim smećem smo pisali u ovom broju DuLista.

Podsjetimo, odbačene plastične boce, vrećice, toilet papir, kartonske kutije, opušci… Dobrodošlica su koja naše posjetitelje pozdravlja svakim danom na ovom mjestu. Ovi prizori doista su nevjerojatni, tim više jer smo na pragu srca turističke sezone u koju polažemo toliko nade. Brojni izletnici sa svojim automobilima i autobusima zaustav­ljaju se ovdje, a kako bi upili prve doj­move Dubrovnika koji ih sudeći prema fotografijama i ne dočekuje u najbo­ljem svjetlu. Jasno je kako je nagomi­lano smeće odgovornost neosvještenih pojedinaca kojima je draže opatke baciti na pod negoli u obližnje kante, a kojih je čak nekoliko, no opet i odgovor­nost nadležnih Dubrovnik cesta.

Pročitajte još

ARHITEKTICA MARJA MIA KOLENDIĆ Nedovoljno se govori o zelenilu i hortikulturnom uređenju

Maria Prkut

GUŽVE NA KONAVOSKIM GRANIČNIM PRIJELAZIMA Kilometarske kolone prema Crnoj Gori

Dulist

Rovinj, Vir i Poreč u vrhu srpanjskih destinacija, županija na milijun i pol noćenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija