Sport

DUBROVKINJA U ČILEU Anđela Violić na Svjetskom prvenstvu

DUBROVKINJA U ČILEU Anđela Violić na Svjetskom prvenstvu

Članica Judo kluba Dubrovnik 1966. Anđela Violić nastupit će u sastavu petočlane hrvatske judo reprezentacije na Svjetskom judo prvenstvu za kadete, koje se od 9. do 13. kolovoza održava u čileanskoj prijestolnici Santiagu.

Osim Violić (-70kg), na čileanskom tatamiju nastupit će i dvije aktualne europske kadetske prvakinje Ana Viktorija Puljiz (-44kg) te Lara Cvjetko (-55kg), kao i Helena Vuković (+70kg) te Filip Miljević (+90kg). U stožeru reprezentacije putuje i Anđelin klupski trener Mateo Semiz.

-Ne treba posebno isticati kako je na Svjetskom prvenstvu konkurencija iznimna i potrebna je kvalitetna mentalna priprema. Svih pet natjecatelja ima kvalitetu i potencijal da se uključi u borbu za medalje. Kako se radi o kadetskom uzrastu, normalno je da bude oscilacija, tako da ovisi dosta i o ‘danu’, kako se zna reći. Nepotrebno je raditi pritisak i očekivati medalje, ali kvaliteta za dobre rezultate je tu – najavljuje izbornik muških reprezentacija Dean Ilić uoči natjecanja na kojem se očekuje nastup ukupno 441 judoke.

Podsjetimo, za Violić je 2017. godina zasad bila jako uspješna. Između ostalog, u veljači je osvojila broncu na Kadetskom prvenstvu Hrvatske te broncu na Europskom kadetskom kupu u španjolskom Fuengirolu, potom je u ožujku bila srebrna na Europskom kadetskom kupu u turskoj Antalyi, a u svibnju postala juniorska prvakinja Hrvatske.

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist