Sport

DUBROVKINJA 23. NA SVIJETU Konjuh protiv Barty u 1. kolu US Opena

DUBROVKINJA 23. NA SVIJETU Konjuh protiv Barty u 1. kolu US Opena

Ana Konjuh pala je za jedno mjesto te sad drži 23. poziciju na WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta objavljenoj u ponedjeljak.

Glavni ‘krivac’ je Australka Daria Gavrilova koji je osvojila WTA turnir u New Havenu te napravila skok s 25. na 20. mjesto, čime je preskočila i 19-godišnju Dubrovkinju koja se u to vrijeme pripremala za posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, koji počinje danas.

Konjuh će kao 21. nositeljica turnira za protivnicu u 1. kolu imati 21-godišnju Australku Ashleigh Barty, inače 43. igračicu svijeta. Meč se igra kao posljednji, četvrti na terenu broj 7. Ukoliko bude uspješna, u 2. kolu čeka je bolja iz susreta Bjeloruskinje Sasnovich (88.) i Amerikanke Boserup (115.).

Podsjetimo, Konjuh je lani na US Openu nanizala četiri pobjede do četvrtfinala, gdje ju je zaustavila prva igračica svijeta Čehinja Karolina Pliškova.

Inače. Dubrovkinja je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni ostala je 31., a Donna Vekić 52., dok je Petra Martić napredovala za jedno mjesto i sad je 85. na svijetu.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist