Crna kronika

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Nestanak 58-godišnjeg Tonyja Gerarda na području zagrebačkog Kvatrića prijavljen je 22. veljače 2022. I nitko nije u tom trenutku pomišljao da će s odmakom od dvije godine zagrebački kriminalisti otkriti da je muškarac, inače poznat u Dubrovniku kao Tonko Zec, ubijen i da se za ubojstvo sumnjiče dvije osobe – W.T. (57) inače državljanin SR Njemačke koji je stranac sa stalnim boravkom u RH te 61-godišnja M.Š. Tereti ih se za teško ubojstvo iz koristoljublja.

Policija je istražujući otkrila da je 61-godišnjakinja imala za cilj pribavljanje znatne imovinske koristi za sebe ali i za 57-godišnjaka, bivšeg supruga. Sve se to odvijalo od druge polovice prosinca 2021. pa do prve polovice siječnja 2022. kada je domišljata dama krenula s realizacijom paklenom plana. Krivotvorila je lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja Tonyja Gerarda, njegov poslovni prostor u Dubrovniku prodala trećim osobama i to za 400.000 eura, piše Jutarnjilist. 

Kriminalisti također sumnjaju da je oboje osumnjičenih od 22. veljače 2022. pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili ga u unajmljeni stan na području Svete Nedelje.

– U spomenutom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava, kažu iz PU zagrebačke, podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Idući na potezu su tužitelji koji osumnjičene trebaju ispitati, a s obzirom na kazneno djelo, najvjerojatnije će dežurnom sucu istrage predložiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist