Crna kronika

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Dubrovčanina namamili u stan u Svetoj Nedelji pa ga ubili, prodali mu nekretnine

Nestanak 58-godišnjeg Tonyja Gerarda na području zagrebačkog Kvatrića prijavljen je 22. veljače 2022. I nitko nije u tom trenutku pomišljao da će s odmakom od dvije godine zagrebački kriminalisti otkriti da je muškarac, inače poznat u Dubrovniku kao Tonko Zec, ubijen i da se za ubojstvo sumnjiče dvije osobe – W.T. (57) inače državljanin SR Njemačke koji je stranac sa stalnim boravkom u RH te 61-godišnja M.Š. Tereti ih se za teško ubojstvo iz koristoljublja.

Policija je istražujući otkrila da je 61-godišnjakinja imala za cilj pribavljanje znatne imovinske koristi za sebe ali i za 57-godišnjaka, bivšeg supruga. Sve se to odvijalo od druge polovice prosinca 2021. pa do prve polovice siječnja 2022. kada je domišljata dama krenula s realizacijom paklenom plana. Krivotvorila je lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja Tonyja Gerarda, njegov poslovni prostor u Dubrovniku prodala trećim osobama i to za 400.000 eura, piše Jutarnjilist. 

Kriminalisti također sumnjaju da je oboje osumnjičenih od 22. veljače 2022. pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili ga u unajmljeni stan na području Svete Nedelje.

– U spomenutom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava, kažu iz PU zagrebačke, podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Idući na potezu su tužitelji koji osumnjičene trebaju ispitati, a s obzirom na kazneno djelo, najvjerojatnije će dežurnom sucu istrage predložiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist