DuList INUrednički izbor

Dubrovčanin Marko Bautović ima najbolji burger u Hrvatskoj!

Dubrovčanin Marko Bautović ima najbolji burger u Hrvatskoj!

Dubrovački ugostitelj Marko Bautović ima najbolji burger u Hrvatskoj! Vlasnik objekta Food Bar Guloso i nekadašnji vaterpolist sudjelovao je na hrvatskom street food festivalu ‘Zagreb Burger Festival’, a na kojem se birao i najbolji burger u konkurenciji poznatih hrvatskih chefova.

-Ne mogu vam opisati ovaj osjećaj! Znamo kakav proizvod imamo i koliko se trudimo, ali nije jednostavno to prenijeti na gosta. Samim time što smo pozvani na festival, meni i timu je velika nagrada za dosadašnji rad. Iskreno, nismo imali velike ambicije. Ali, kad smo došli u Zagreb rekli smo: ‘Idemo dati sve od sebe pa što bude!’. Ljudi su se redovno vraćali na našu kućicu jer su im naši burgeri bili dobri i u kratkom roku smo stvorili pozitivnu energiju. Čak su i vlasnici kućica do naše, hvalili naše burgere i davali dobronamjerne savjete. Pitali su nas i hoćemo li otvoriti Guloso i u Zagrebu – rekao je kroz smijeh Bautović za DuList, zahvalivši pritom timu koji je bio uz njega na ovom festivalu.

-Zahvalio bih i ljudima koji su glasali za nas i omogućili nam ovu vrijednu titulu. Stvarno nam je bilo bitno da svi uživaju – dodao je.

O ‘Gosparu’
Inače, Markov je burger ‘Gospar’ od početka bio zvijezda festivala pa i ne čudi kako je ponio ovu laskavu titulu. Inače, burger se sastoji od junetine s hrvatskih pašnjaka, krumpirovog peciva, mladog sira škripavca, drniškog pršuta, umaka od majoneze i sjemenki gorušice te dubrovačke papričice – poveruna.

-Svi su nas pitali što je poverun. Baš je vladao veliki interes za ‘Gospara’ – naglasio je te istaknuo kako mu je sa savjetima i u organizaciji pomogao Ivan Zidar koji je u više navrata osvajao ovaj festival.

Foto: Food Bar Guloso Instagram

Pročitajte još

[FOTO] LOVRJENAC SJAJI Predivna Noć tvrđava

Dulist

[VIDEO] Ferreti Grupa za snimanje spota dovela konja na Banje

Dulist

Evo koji je po redu Baby Lasagna u finalu u subotu!

Dulist