Sport

Dubrovčanin Mario Hezonja ima novi klub, od iduće sezone nosit će dres Memphisa

Dubrovčanin Mario Hezonja ima novi klub, od iduće sezone nosit će dres Memphisa

Dubrovčanin Mario Hezonja ima novi klub. Naime, od ove subote igrač je Memphis Grizzliesa, objavio je ESPN-ov novinar Adrian Wojnarovski. Hezonja je otišao u Memphis za Enesa Kantera koji se nakon dvije godine ponovno vraća u Portland.

Dubrovčaninu će sljedeća sezona biti šesta u NBA ligi otkako je 2015. izabran kao peti pick drafta. Prve tri igrao je u Orlandu pa jednu u New Yorku, a 2019. je proveo u Portlandu. Sada ga čeka Memphis.

Prošle sezone Hezonja je igrao u 53 utakmice, od kojih je četiri počeo u petorci uslijed niza ozljeda koje su zadesile Blazerse. Bilježio je prosjeke od 4.8 poena, 3.5 skokova uz 42% šuta iz igre i 31% uspješnosti za tri poena za 16.4 minute na parketu.

Prije nekoliko tjedana, piše Index.hr, Hezonja je razbjesnio mnoge Hrvate kad je na društvenim mrežama, u šali ili ne, objasnio da za hrvatsku reprezentaciju ne igra jer je umoran i ne da mu se. Izbornik Veljko Mršić tada je rekao da ga više neće ni zvati, ali ne zbog te izjave, nego zato što mu ne odgovara na pozive. Nakon toga Hezonja je trolao HKS u priči o esport reprezentaciji, kada su u Savezu rekli da Hezonja ne može igrati za nju jer se nije prijavio na vrijeme, a on je na to odgovorio: “Kako nisam? Zvao sam, ali niste se javljali”.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist