Sport

DUBROVČANIMA IGRA JEDINO POBJEDA Derbi 13. kola Prve lige u subotu u Gospinom polju

DUBROVČANIMA IGRA JEDINO POBJEDA Derbi 13. kola Prve lige u subotu u Gospinom polju

Pred dubrovačkim košarkašima je još jedna važna utakmica u nastavku sezone u Prvoj ligi.

Nakon nedjeljnog poraza u Zadru od Sonik Puntamike (92:71), u 13. kolu za vikend u Gospino polje dolazi trećeplasirani sastav natjecanja, KK Agrodalm iz Zagreba. Susret u Školskoj sportskoj dvorani Pešćenica u Zagrebu jedan je od onih poraza u prvom dijelu sezone koji – najviše boli. Košarkaši Dubrovnika su velikim preokretom izjednačili u posljednjim sekundama i dobili dodatno slobodno bacanje za pobjedu. Promašaj je odveo utakmicu u produžetak gdje su domaćini slavili 98:92.

-Samo nam igra pobjeda kako bi barem malo zaboravili na poraz u Zadru gdje nismo pokazali ono što ova momčad može i zna. Igramo doma, a u Dubrovniku smo apsolutni favoriti. Cijenimo protivnike, riječ je o iskusnoj momčadi koja dugo godina igra zajedno, ali sve osim naše pobjede bi bilo iznenađenje – samouvjeren je Darko Kunce, šef struke KK Dubrovnik i pomoćni trener prve momčadi.

Prvi i osnovni cilj je u subotu doći do osme prvenstvene pobjede, ali sve će se napraviti i kako bi eventualnim uspjehom s više od sedam poena razlike, KK Dubrovnik bio bolji u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva i uoči doigravanja za prvaka.

Nakon 12 odigranih utakmica, KK Dubrovnik je na petom mjestu u konkurenciji 12 klubova sa sedam pobjeda i pet poraza, a gosti iz Zagreba su treći s omjerom 8-4. Derbi 13. kola Prve lige, Dubrovnik – Agrodalm, u subotu u sportskoj dvorani u Gospinom polju počinje u 18 sati.

Mlađi uzrasti

Najnovijim informacijama iz Košarkaškog kluba Dubrovnik dodajmo i kako u nedjelju svoje prvenstvene utakmice igraju i mlađi uzrasti kluba. Mlađe kadete trenera Pera Jejine i dječake trenera Luka Bijelića očekuju susreti protiv vršnjaka iz KK Alkar u Sinju. Mlađi kadeti protiv Sinjana igraju u 11 sati i 30 minuta, a dječaci dva sata kasnije.

Vrijedi spomenuti i kako su dva košarkaša Dubrovnika bila u Trogiru na kontrolnom treningu najboljih igrača Dalmacije u uzrastu do 14 godina. Uz Darka Kuncu, voditelja okupljanja i instruktora Hrvatskog košarkaškog saveza, dubrovačku košarku predstavljali su Mateo Tomašević i Petar Mijović. Mladi košarkaši novo zajedničko druženje imaju pred kraj školske godine i uoči međunarodnog turnira u Sloveniji.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist