Sport

DRAMATIČNO DO POSLJEDNJE SEKUNDE MNK Square nadigrao momčad Jesenja

DRAMATIČNO DO POSLJEDNJE SEKUNDE MNK Square nadigrao momčad Jesenja

MNK Square pobijedio je u večerašnjoj utakmici 13.kola 1.Hrvatske malonogometne lige MNK Jesenje rezultatom 6:5.

-Kao što se i očekivalo – daleko od lagane utakmice protiv pretposljednje momčadi 1. HMNL! U Gospinom polju, pred oko 600 gledatelja, Square – Jesenje 6:5 (3:1)! Bila je to prava drama doslovno do posljednje sekunde utakmice!

Već se od prve minute moglo vidjeti da će naša momčad zaigrati vrlo agresivno – visoko u napadu te tražiti sva tri boda, upravo kako je i trener Bačić najavio. Ipak, prvu priliku u trećoj minuti imali su gosti kada je Rumbak, nakon dodavanja iz kornera, ostao sam na 3-4 metra, međutim Primić je izvrsno reagirao! Ponovno su (za)prijetili gosti, prvo Majić, a potom i Švaljek, međutim Primić je u oba navrata bio siguran. Iako su gosti u početku imali par par prigoda naša je momčad gospodirala terenom te nakon uvodnih pet minuta opasno prijetila iz svih raspoloživih ‘oružja’.

Gašpar je u 6. minuti najavio ‘blitzkrieg’ na gostujuća vrata, a sve je nastavio Pele koji je prvo iz voleja silovito u 7. uzdrmao spojnicu, potom na isti način u 10. pogodio malu mrežicu s vanjske strane te u 11. minuti pogodio – vratnicu! U trinaestoj minuti pogodak u mreži Jesenja! Marko Kuraja povukao je loptu sa svoje polovice te prizemnim udarcem s oko 11-12 metara pogodio donji lijevi kut za 1:0! Minutu poslije ponovno je Kuraja u glavnoj ulozi! Nakon odbijanca dočekao je loptu na lijevoj strani te s oko 6-7 metara silovito pogodio za povećanje rezultata (2:0)!

U posljednjoj minuti dva pogotka – po jedan sa svake strane! Prvo je Josip Cvilko smanjio na 2:1, a nekoliko sekundi poslije, ‘bomba’ Leonarda dos Santosa s oko 13-14 metara, neobranjivo uz lijevu stativu za 3:1!

Gosti su u petoj minuti nastavka stigli na pogodak zaostatka. Ivica Majić preuzeo je ulogu izvođača prekršaja na oko 11-12 metara čiji je udarac, nakon odbijanca, završio u mreži Primića (3:2)! Uvod ali i prvih desetak minuta nastavka utakmice nije bio dobar, no za smirenje situacije pobrinuo se povratnik Damjan Šulić! U 33. minuti uslijedila je kontra koju je povukao Rezo, a nastavio Šulić koji u završnici mirno pogađa malu mrežicu za 4:2!

U 35. minuti Jesenje igra s igračem više, a već su u prvom napadu stigli do trećeg pogotka. U trenucima završnice napada Primić je ulovio loptu, međutim skliznula mu je točno pred Matiju Majcenića koji to koristi i pogađa za 4:3! Golijadu je nastavio Blago Gašpar u 37. minuti za novih dva razlike nakon asistencije Đuraša (5:3). Gosti su ponovno s igračem vratarom, a loptu je pred našim vratima oduzeo Đuraš koji nesebično upošljava Pelea za 6:3!

No, ni tu priči nije kraj! Gosti su u igri s igračem vratarom, a u posljednjoj minuti stižu na samo pogodak zaostatka – 6:5 (Majcenić, Hanžić)! Strepili smo doslovno do zadnje sekunde jer su gosti imali posjed lopte te napad, međutim, rezultat se više nije mijenjao – objavljeno je na službenoj stranici MNQ Squarea.

S ovim uspjehom, osmim prvenstvenim, MNK Square je stigao do  26 osvojenih bodova s kojima su i dalje na drugom mjestu u poretku. Za Square su večeras igrali Primić, Turuk, Pele, Nebergoj, Gašpar, Đuraš, Bandur, Rezo, Kuraja, Šulić, Konsuo i Perić. Sada ih čeka mala pauza zbog reprezentativnih obveza, a iduća utakmica na rasporedu je 10. veljače kada gostuju u Sesvetama kod MNK Alumnus.

Tekst/foto: MNK Square/Facebook MNK Square

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist