Aktualno

Dubrovčani otrčali ‘Mliječnu stazu’ za mentalno zdravlje djece i mladih

Dubrovčani su ovog četvrtka otrčali humanitarnu utrku Mliječna staza, koja se uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, odvija na tisućama staza u cijeloj državi. Podršku ovom UNICEF-ovom događaju dalo je, naime, i Društvo dubrovačkih psihologa, organizator utrke koja se u poslijepodnevnim satima održala od hotela Valamar Dubrovnik President do Pošte Lapad i natrag.
Cilj same utrke bila je podrška mentalnom zdravlju djece i mladih.
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Učitelji i nastavnici osobe su s kojima učenici, uz vršnjake, provode najviše vremena tijekom boravka u školi. Oni mogu biti prvi koji će primijetiti da učenici imaju probleme mentalnog zdravlja, no vrlo često, ne znaju što učiniti.

Pročitajte još

BRANITELJ MARKO MIŠO MUJAN Heroji su oni koji su uložili svoj život u temelje Hrvatske

Andrea Falkoni Račić

NE PROPUSTITE TEČAJEVE CENTRA ZA JEZIKE! Učenje stranih jezika najbolji je način korištenja slobodnog vremena

Dulist

POSJETILI SMO NAGRAĐENI OPG Zlata vrijedna obitelj Trojanović

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija