Zanimljivosti

Dubrovčani osvojili 11. mjesto na svjetskom prvenstvu u robotici ‘RoboCup Worldwide 2021.’

Na svjetskom prvenstvu u robotici ‘RoboCup Worldwide 2021.’ koje se održavalo virtualno od 19. do 28. lipnja, u disciplini RoboCupJunior Soccer Simulation nastupila je ekipa ZTK Dubrovnik CRO team. U konkurenciji 39 ekipa uspješno su prošli grupnu fazu natjecanja kao drugi u svojoj skupini s tri pobjede i jednim porazom. U osmini finala su završili svoj nastup u individualnoj konkurenciji, dok su u konkurenciji supertimova osvojili 11. mjesto.

Kapetan ekipe ZTK Dubrovnik CRO team je bio Patrik Kralj iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. S njim u ekipi su još bili Goran Vukmanović i Ivan Matošević iz Zagreba, te Borna Svržnjak iz Varaždina. Mentorica ekipe je Dalija Milić Kralj, profesorica strojarske grupe predmeta iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Osim njih Hrvatska je imala predstavnike i u kategorijama Rescue Line, Rescue Maze, Soccer Light Weight i Rescue Simulation. Hrvatski predstavnici su na kraju osvojili dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

U kategoriji Soccer Light Weight ekipa Gebruder Weiss CRO team je osvojila 3. mjesto u super timovima u sastavu: Jerko Ćubić i Fran Plevko iz Tehničke škole Ruđer Bošković Zagreb s mentoricom Jelkom Hrnjić.

U kategoriji Rescue Line ekipa Školska knjiga CRO team osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku u sastavu: Borut Patčev i Jakov Džijan iz XV. Gimnazije Zagreb i Juraj Kolarić iz Elektrostrojarske škole Varaždin, s mentorom Ivicom Kolarićem.

U kategoriji Rescue maze ekipa MIOC CRO team je također osvojila 2. mjesto u ukupnom poretku u sastavu: Antonio Dijanić i Dora Dijanić iz XV. Gimnazije Zagreb te Ivan Dijanić iz OŠ Nikola Hribar iz Velike Gorice, s mentorom Željkom Krnjajićem.

Pročitajte još

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu okupila više od 30 malih polaznika

Dulist

Jeste li ih vidjeli? Lokacije živih plemenitih periski dojavite resornom ministarstvu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija