Aktualno

Dubrovčani o generalu Marinoviću: ‘Njegovo herojstvo se ne može mjeriti riječima’

Dubrovčani o generalu Marinoviću: 'Njegovo herojstvo se ne može mjeriti riječima'

Dubrovčani i stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije se opraštaju od generala Nojka Marinovića. Mnogi su na svojim Facebook profilima podijelili riječi zahvale i ganuća uslijed njegova odlaska.

– Njegovo herojstvo i doprinos slobodi koju danas uživamo ne može se mjeriti riječima. Za svoje zasluge odlikovan je brojnim priznanjima, a jednom od rijetkih javnih istupa poručio je kako mlade treba učiti da pamte, a ne da mrze. Uz neizmjernu zahvalnost generale, neka vam je vječna slava i laka hrvatska zemlja – poručio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić te dodao kako ga je vijest o njegovom odlasku neopisivo pogodila.

Od Marinovića dirljivim riječima pozdravili su se i u Facebook grupai Branitelji Dubrovnika.

– General Nojko Marinović je bio ratni zapovjednik obrane Dubrovnika u onim najkritičnjim danima dok je grad bio pod potpunom opsadom. Nositelj je više ratnih odličja, a tijekom obilaska položaja 1992. godine teško je ranjen u predjelu glave. General Marinović je danas na žalost preminuo. Njegovoj obitelji izražavam najiskreniju sućut, a njemu vječna slava i hvala. Počivao u miru Božjem – zapisao je dubrovački branitelj Braco Elezović.

Kako mu je bila čast poznavati ga, izjavio je i novinar Andrija Jarak:

‘Umro je general Nojko Marinovic. Ratni zapovjednik obrane Grada. Prvi i najvažniji, u presudnim trenucima opsade. Teško ranjen na prvoj liniji obrane. Nažalost geleri u glavi pretvorili su mu život u patnju zadnja dva desetljeća. Počivaj u miru generale. Bila mi je čast zapovjedniče.’

Podsjetimo, general Nojko Marinović preminuo je u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u OB Dubrovnik nakon duge i teške bolesti.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist