Aktualno

Dubrovčani o generalu Marinoviću: ‘Njegovo herojstvo se ne može mjeriti riječima’

Dubrovčani i stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije se opraštaju od generala Nojka Marinovića. Mnogi su na svojim Facebook profilima podijelili riječi zahvale i ganuća uslijed njegova odlaska.

– Njegovo herojstvo i doprinos slobodi koju danas uživamo ne može se mjeriti riječima. Za svoje zasluge odlikovan je brojnim priznanjima, a jednom od rijetkih javnih istupa poručio je kako mlade treba učiti da pamte, a ne da mrze. Uz neizmjernu zahvalnost generale, neka vam je vječna slava i laka hrvatska zemlja – poručio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić te dodao kako ga je vijest o njegovom odlasku neopisivo pogodila.

Od Marinovića dirljivim riječima pozdravili su se i u Facebook grupai Branitelji Dubrovnika.

– General Nojko Marinović je bio ratni zapovjednik obrane Dubrovnika u onim najkritičnjim danima dok je grad bio pod potpunom opsadom. Nositelj je više ratnih odličja, a tijekom obilaska položaja 1992. godine teško je ranjen u predjelu glave. General Marinović je danas na žalost preminuo. Njegovoj obitelji izražavam najiskreniju sućut, a njemu vječna slava i hvala. Počivao u miru Božjem – zapisao je dubrovački branitelj Braco Elezović.

Kako mu je bila čast poznavati ga, izjavio je i novinar Andrija Jarak:

‘Umro je general Nojko Marinovic. Ratni zapovjednik obrane Grada. Prvi i najvažniji, u presudnim trenucima opsade. Teško ranjen na prvoj liniji obrane. Nažalost geleri u glavi pretvorili su mu život u patnju zadnja dva desetljeća. Počivaj u miru generale. Bila mi je čast zapovjedniče.’

Podsjetimo, general Nojko Marinović preminuo je u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u OB Dubrovnik nakon duge i teške bolesti.

Pročitajte još

UNATOČ OTEŽANIM UVJETIMA ACI u 2020. zabilježio prihod od 185 milijuna kuna

Dulist

MARO KOLA IZ BANIĆA PRAVI JE MEŠTAR Izrada lijerica naša je obiteljska tradicija. Trudim se prenijeti je sinovima

Leona Rašica

NIKO HAJDIĆ Postira je čudo. Na njoj sam upoznao ženu, a posada i putnici su kao obitelj

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija