Aktualno

DUBROVČANI NAPOKON NA OMILJENOM OTOKU Lokrum otvoren za posjetitelje, ali uz nova pravila

lokrum prvi brod korona 8

Ove subote Rezervat Lokrum napokon je otvorio svoja vrata za ovu sezonu, a brojni Dubrovčani jedva su dočekali prvim brodom otploviti na omiljeni otok. Većina bi se njih već od prvog broda sredinom travnja rado bila uputila na Lokrum, posjetila drage poste za kupanje ili jednostavno uživala u prekrasnoj prirodi. Ipak, zbog pandemije koronavirusa, ove godine Lokrum je bio primoran nešto kasnije otvoriti sezonu za sve željne posjetitelje.

A, i pravila su ponešto drukčija. Na brod se za sada može ukrcati samo ograničeni broj ljudi, pri ulasku je obvezna dezinfekcija ruku, jednako kao i pri dolasku na otok. Putnici su na brodu raspoređeni s propisanim razmakom te su točno označena dozvoljena sjedeća mjesta. Brodovi za sada voze svakih sat vremena, prvi polazak je u 10 sati, a zadnji u 18 sati. I mi smo ove subote jedva dočekali prođirati Lokrumom i dopustiti mu da nas nanovo oduševi svojim prekrasnim prizorima. U ovoj oazi mira, susreli smo znane ‘starosjedioce’ Lokruma – paunove, a najveću pažnju posjetitelja plijenio je novouređeni Botanički vrt koji je napokon zasjao u punom sjaju.

Dubrovčani su itekako iskoristili ovu subotu na Lokrumu, a zacijelo će ga se nauživati sve do zadnjeg broda. Koga smo sve sreli na Lokrumu s prvim danom otvorenja i što se sve na njemu promijenilo od prošle sezone, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira Pandže.

 

Pročitajte još

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

FRA STIPE NOSIĆ O AKADEMIKU PALJETKU ‘Luku su svi bili prijatelji’

Dulist