Aktualno

Dubrovčani nanizali uspjehe na regionalnom World Skills Croatia ‘21.

Sjajne vijesti dolaze iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, od 13. do 21. travnja ova dubrovačka škola bila je domaćin dijela regionalnog, odnosno izlučnog natjecanja WORLD SKILLS CROATIA ‘21. u 5 disciplina te su i u drugom tjednu Dubrovčani su nastavili nizati uspjehe.

U ponedjeljak završeno natjecanje iz discipline Ugostiteljsko posluživanje na kojem je pobjedu odnijela Karmen Obuljen iz 4. d razreda s mentorom Ivicom Eljugom. U utorak u disciplini Kuharstvo Leona Milković iz 4. d razreda s mentorom Leom Ljubičićem osvojila je 1. mjesto, a u srijedu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar Petar Brbora iz 3. h razreda s mentoricom Petrom Brajković ostvario je zavidne rezultate i time osigurao mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu ovog svibnja. U četvrtak na natjecanju iz discipline Slastičarstvo učenica Nina Violić iz 3. e razreda s mentoricom Petkanom Sindik osvojila je 3. mjesto.

Prethodno njima Doris Pavlović iz 3. b razreda s mentorom Ivanom Udženijem osvojila je 1. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Na državno natjecanje WorldSkills Croatia ‘21. ide i Dominik Ivan Šapro iz 4. c razreda s mentorom Nikšom Grabovcem koji je osvojio 1. mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Podsjetimo, WSC je natjecanje učenika strukovnih škola koje se odvija dugi niz godina, a s obzirom na trenutne epidemiološke mjere, ove godine se po prvi puta održalo online. Državno natjecanje WSC odvit će se od 11. do 13. 5. 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Izvor: TUŠ Dubrovnik

Pročitajte još

More u Dubrovniku na 29,4 Celzijeva stupnja, mljetsko Malo jezero ‘ugrijalo’ na preko 30

Dulist

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Dulist

Libertas Dubrovnik ima novu internetsku stranicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija