Aktualno

Dubrovčani nanizali uspjehe na regionalnom World Skills Croatia ‘21.

Dubrovčani nanizali uspjehe na regionalnom World Skills Croatia ‘21.

Sjajne vijesti dolaze iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, od 13. do 21. travnja ova dubrovačka škola bila je domaćin dijela regionalnog, odnosno izlučnog natjecanja WORLD SKILLS CROATIA ‘21. u 5 disciplina te su i u drugom tjednu Dubrovčani su nastavili nizati uspjehe.

U ponedjeljak završeno natjecanje iz discipline Ugostiteljsko posluživanje na kojem je pobjedu odnijela Karmen Obuljen iz 4. d razreda s mentorom Ivicom Eljugom. U utorak u disciplini Kuharstvo Leona Milković iz 4. d razreda s mentorom Leom Ljubičićem osvojila je 1. mjesto, a u srijedu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar Petar Brbora iz 3. h razreda s mentoricom Petrom Brajković ostvario je zavidne rezultate i time osigurao mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu ovog svibnja. U četvrtak na natjecanju iz discipline Slastičarstvo učenica Nina Violić iz 3. e razreda s mentoricom Petkanom Sindik osvojila je 3. mjesto.

Prethodno njima Doris Pavlović iz 3. b razreda s mentorom Ivanom Udženijem osvojila je 1. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Na državno natjecanje WorldSkills Croatia ‘21. ide i Dominik Ivan Šapro iz 4. c razreda s mentorom Nikšom Grabovcem koji je osvojio 1. mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Podsjetimo, WSC je natjecanje učenika strukovnih škola koje se odvija dugi niz godina, a s obzirom na trenutne epidemiološke mjere, ove godine se po prvi puta održalo online. Državno natjecanje WSC odvit će se od 11. do 13. 5. 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Izvor: TUŠ Dubrovnik

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović