Aktualno

Dubrovčani nanizali uspjehe na regionalnom World Skills Croatia ‘21.

Sjajne vijesti dolaze iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Naime, od 13. do 21. travnja ova dubrovačka škola bila je domaćin dijela regionalnog, odnosno izlučnog natjecanja WORLD SKILLS CROATIA ‘21. u 5 disciplina te su i u drugom tjednu Dubrovčani su nastavili nizati uspjehe.

U ponedjeljak završeno natjecanje iz discipline Ugostiteljsko posluživanje na kojem je pobjedu odnijela Karmen Obuljen iz 4. d razreda s mentorom Ivicom Eljugom. U utorak u disciplini Kuharstvo Leona Milković iz 4. d razreda s mentorom Leom Ljubičićem osvojila je 1. mjesto, a u srijedu u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar Petar Brbora iz 3. h razreda s mentoricom Petrom Brajković ostvario je zavidne rezultate i time osigurao mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu ovog svibnja. U četvrtak na natjecanju iz discipline Slastičarstvo učenica Nina Violić iz 3. e razreda s mentoricom Petkanom Sindik osvojila je 3. mjesto.

Prethodno njima Doris Pavlović iz 3. b razreda s mentorom Ivanom Udženijem osvojila je 1. mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Na državno natjecanje WorldSkills Croatia ‘21. ide i Dominik Ivan Šapro iz 4. c razreda s mentorom Nikšom Grabovcem koji je osvojio 1. mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Podsjetimo, WSC je natjecanje učenika strukovnih škola koje se odvija dugi niz godina, a s obzirom na trenutne epidemiološke mjere, ove godine se po prvi puta održalo online. Državno natjecanje WSC odvit će se od 11. do 13. 5. 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Izvor: TUŠ Dubrovnik

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK! Hrvatska je od danas cjelovita, spaja se zadnji dio Pelješkog mosta

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

USUSRET 24. MARATONU Izaslanstvo Udruge lađara Neretve na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija