Aktualno

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti na Pantovčaku upriličen je svečani prijem za visoke uzvanike iz Republike Hrvatske, ali i inozemstva. Domaćin okupljanja bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je tom prilikom poručila kako država nije samo ponos, ona je i obveza.

– Drugim riječima, da bismo imali državu kao trajno i sigurno okrilje ostvarivanja svojih osobnih i nacionalnih potencijala i ispunjenja životnih potreba, moramo što djelotvornije povezivati i iskoristiti naše prednosti: geopolitički i geoprometni položaj naše domovine, njezina prirodna bogatstva, našu iznimno važnu nacionalnu povijesnu ulogu u Europi i sjajne duhovne odlike našega naroda. To su temeljni čimbenici naše unutarnje kohezije, našeg zajedništva. Na tim temeljima moramo materijalno, organizacijski i duhovno snažiti našu suverenost i samostalno odlučivanje o nacionalnim i državnim interesima. A tu nam se, nakon što smo postali članicom Ujedinjenih naroda, NATO-saveza i Europske unije, otvaraju nove mogućnosti, kako kroz bilateralne odnose s pojedinim državama, tako i kroz vanjskopolitičke iskorake kao što je inicijativa Triju mora. Na njoj ću čvrsto ustrajati jer hrvatskim narodu u zajedništvu s drugim narodima država srednje Europe omogućuje najsolidnije vrednovanje vlastitih političkih, gospodarskih i kulturnih stremljenja – kazala je Grabar-Kitarović.

Događanju su, među ostalim, prisustvovali brojni Dubrovčani počevši od zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, ujedno počasne konzulice Kraljevine Španjolske, dubrovačkog zeta – odvjetnika Ivana Gjurašića, Frana Bongija, počasnog konzula Talijanske Republike, Katje Bakije počasne konzulice Mađarske, Ante Stojan, počasnog konzula Ruske Federacije, Nikše Buruma, rektora Sveučilišta u Dubrovniku, Marine Sambrailo, ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik, Nikoline Klaić, državne tajnice pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do Tončija Peovića, direktora Zračne luke Brač.


 

Pročitajte još

Jeste li 2017. godine vjerovali Andersenovim bajkama?

Obradović: Ništa niste napravili. Jeste li prevarili birače? Franković odgovara: Djela, a ne riječi

Od utorka nove cijene goriva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija