Aktualno

DUBROVČANI IZ IZBJEGLIČKOG KAMPA Lijepo je vidjeti zahvalnost na licima ispaćenih ljudi

DUBROVČANI IZ IZBJEGLIČKOG KAMPA Lijepo je vidjeti zahvalnost na licima ispaćenih ljudi

Pet volontera dubrovačkog Crvenog križa zajedno s ravnateljem već su tri dana u kampu za izbjeglice i migrante u Slavonskom Brodu.

– Prva smjena, i to noćna odmah je odrađena nakon skoro cjelodnevnog putovanja iz Dubrovnika. Bilo je jako hladno, temperatura se tijekom noći spustila jako nisko – pričaju volonteri, te te priznaju „Dobro možda smo malo bili umorni i od puta. Ali dali smo sve od sebe! I bilo je lijepo kad smo vidjeli zahvalnost na licima ispaćenih ljudi kojima smo pružali pomoć. To je dobar osjećaj! A samo smo im dodavali pripremljene lunch pakete – napisali su svoje prve dojmove.

Inače, Renato Brboleža, Dragica Ćorić, Anđela Franić, Antonia Merčep i Danijel Vujić, na čelu sa Živkom Šimunovićem, ravnateljem Dubrovačkog Crvenog križa, odradit će u Slavonskom Brodu sedmodnevnu smjenu i to onu najtežu, noćnu od 22 sata do 7 ujutro. Neki od njih koji su bili i u Opatovcu kažu kako je cjelokupna organizacija puno bolja. Sudjeluju u podjeli hrane, vode, odjeće i obuće. A razmijeni se i pokoja riječ. Uglavnom je to „Thank you!“ uz smiješak. I zadovoljstvo je obostrano.

– Hvala svim našim volonterima jer je s njima naša misija, pomaganja potrebitima, lakše ostvariva – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist