Aktualno

Dubrovčani Dragičević i Wagner ponovno u utrci za čelnu funkciju DORH-a

Dubrovčani Dragičević i Wagner ponovno u utrci za čelnu funkciju DORH-a

Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, odvjetnik Mladen Dragičević ponovno je u utrci za dužnost glavnog državnog odvjetnika. U utrci je ponovno i Dubrovčanin Nikša Wagner, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu.

Kako piše Danas.hr četvero kandidata se prijavilo na natječaj za čelnu osobu DORH-a. Odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić. Sudac Ivan Turudić nije htio potvrditi, ali kako pišu- njegova prijava je stigla.

Državnoodvjetničko vijeće, 29. studenoga, objavilo je na svojoj stranicama javni poziv za podnošenje prijava za natječaj za šefa DORH-a, a prijave su se mogle podnijeti do petka u ponoć. Zlata Hrvoj Šipek je najavila da se ne namjerava kandidirati pa bi je novi glavni državni odvjetnik na toj bi dužnosti trebao zamijeniti u svibnju iduće godine.

Podsjetimo, Dragičević i Wagner u utrci za čelno mjesto DORH-a bili su i 2020. godine. U razgovoru za DuList Dragičević je tada istaknuo kako su sporna određena postupanja, kako Vlade tako i pojedinih kandidata, a koja ukazuju na moguća kršenja proce­dure samog izbora Glavnog državnog odvjetnika.

— Moje kolege očito smatraju ovaj natječaj namještenim. Iz tog se razloga niti ne žele ‘blamirati’. Nevje­rojatno je da se u čitavoj zemlji, na naj­moćniju funkciju koja nije politička, javi samo šest ljudi. To je kruna profe­sionalne karijere – rekao je tada Dragičević.

 

Pročitajte još

[FOTO] ESN DUBROVNIK Strani i lokalni studenti očistili Šulića!

Nora Di Leo

U DUBROVNIKU Pretragom kuće 43-godišnjaka pronađen laboratorij za uzgoj ‘trave’

Dulist

[FOTO] DOBRE VIJESTI Provozali smo se ‘Neboderkom’ s Tatjanom Puljizević!

Nora Di Leo