Vaše vijesti

DUBROVAČKO ‘VJEROVALI ILI NE’ Za jednu minutu parkinga – 40 kuna!  

Sanitat 80 kuna

Samo jedna minuta parkinga vozila na Pilama, provedena u razgovoru sa dežurnim mladićem na temu „može li se platiti mobitelom?“ košta nevjerojatnih 40 kuna! – počinje svoj e-mail razočarani čitatelj DuLista. Prenosimo mail u cijelosti. 

Sat parkinga na Pilama, parkiralištu najbližem ulazu u Grad, košta 40 kuna. Valjda najskuplje u Evropi, zasigurno u Hrvatskoj. Za usporedbu, parking na zadarskom poluotoku, dakle strogom centru u tom gradu,  košta ovih ljetnih dana 10 kuna. Ista je cijena i na splitskoj Rivi.

Ali, što se može! Ipak smo mi Dubrovnik!

Zbog gužve, zbog hitnosti obavljanja posla u Gradu, nekad smo i prisiljeni baš parkirati tu na Pilama. I – zakasniš minut preko planiranog sata zbog kojeg si žurio ko’ lud! Zapravo i ne zakasniš. Provedeš taj minut čekajući auto ispred da izađe s parkirališta. I – samo minut kašnjenja platiš dodatnih 40 kuna. Kao nigdje na svijetu. Valjda ni u New Yorku, Parizu… Da, ipak smo mi Dubrovnik, treba „Sanitat“ nadoknaditi sve svoje propuste i greške oko naplata gdje sve nisu smjeli. Na račun svojih građana, jer  40 kuna za minutu platili su dobro znani likovi Grada.  Bez oprosta i pojašnjena! Sramota zvana „Sanitat“ koja očito traje i dalje…

Čitatelj

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist