Grad

Dubrovačko oko u 2021. ‘riješilo’ 381 komunalni problem

Dubrovacko oko naslovna 13 01 22

Koristeći interaktivnu platformu ‘na dlanu’ Dubrovačko oko, u 2021. godini građani su nastavili neposrednim putem ukazivati na različite komunalne probleme na upravnom području Grada Dubrovnika. Tijekom protekle godine obrađeno je ukupno 527 prijava na platformu. Od 427 urednih prijava u nadležnosti Gradske uprave riješeno ih je 381, dok je preostali, manji dio prijava u postupku rješavanja.

Od ukupnog broja zabilježenih prijava, njih 39 bilo je izvan nadležnosti Grada Dubrovnika te su iste proslijeđene nadležnima, dok se kod 61 prijave radilo o ponovljenim prijavama i onima s istom problematikom.

Najučestaliji problemi se tiču javne rasvjete i svi kvarovi od prošle godine su uklonjeni, dok su uspješno riješene i brojne prijave vezane uz sanaciju pločnika u staroj gradskoj jezgri, klupa, oprema na gradskim igralištima te kršenja komunalnog reda poput uzurpacije javnih površina. Iako se na Dubrovačkom oku prijavljuju i nepropisno parkirana vozila, građani se pozivaju da za ovu vrstu prijava kontaktiraju direktno prometno redarstvo kako bi se u najkraćem roku pristupilo rješavanju problemu.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik pokrenuo je platformu „Dubrovačko oko“ kako bi građanima omogućio jednostavnu prijavu, pregled i komentiranje nepravilnosti i problema u Gradu Dubrovniku te zaprimanje povratnih informacija od Grada po pitanju rješavanja njihovih zahtjeva, odnosno prijava. Najveći dio zaprimljenih prijava građana moguće je riješiti brzo, dok je za druge potrebno više vremena, ali sve rješavanju svih prijava pristupa bez odlaganja.

Nepravilnosti građani prijavljuju uz kratak opis problema, fotografiju i lokaciju. Prijavljene probleme obrađuje stručna služba Grada Dubrovnika koja izdaje naloge nadležnim upravnim odjelima, a potom upravni odjeli prijave rješavaju u najkraćem mogućem roku ili izdaju naloge za izvedbu radova trećim osobama.

Na web stranici www.dubrovacko-oko.hr nalaze se upute za korištenje s detaljnim informacijama o prirodi problema za čije rješavanje je ova platforma namijenjena.

Osim web stranice građanima je dostupna i pripadajuća istoimena aplikacija koja se za Android i iOS operativne sustave može preuzeti ovdje.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist