Aktualno

Dubrovački studenti tražili veće subvencije za smještaj, stigao im odgovor iz Ministarstva!

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku uputio je zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja za povećanjem subvencije za smještaj s dosadašnjih 200 na 500 kuna mjesečno.

-Potaknuti sve skupljim smještajem koji doseže enormne iznose predlažemo ovu vatrogasnu mjeru do izgradnje studentskog doma koji će jedini zadovoljiti sa smještajnim kapacitetima i cijenama – istakli su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

U odgovoru Ministarstva znanosti obrazovanja nisu dobili konkretan odgovor na zahtjev, već je zahtjev uzet u razmatranje za iduću akademsku godinu.

-Ministarstvo znanosti i obrazovanja svjesno je problema s kojim se susreću studenti na dubrovačkom području te radi na tome da studentima u Dubrovniku omogući lakše studiranje. Model i kriteriji trenutno se razrađuju, a sve u svrhu pronalaska povoljnijeg rješenja vezano uz iznos subvencije za narednu akademsku godinu odnosno Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje. O svim daljnjim koracima obavijestit ćemo i prethodno kontaktirati i studente Sveučilišta u Dubrovniku – stoji u odgovoru državne tajnice Branke Ramljak Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku.

-U odgovoru državnoj tajnici istaknuli smo važnost usvajanja ove mjere kako bi zadržali studente u gradu u kojem turistička sezona udara najviše na studentski standard – ističu iz SZ-a.

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija