Sport

DUBROVAČKI SPORT Proračun u 2016. godini 11 850 000 kuna

Nogometna lopta

Proračun za dubrovački sport, tzv. Program i financijski plan javnih potreba u sportu Grada Dubrovnika za 2016. godinu iznosi 11 milijuna i 850 tisuća kuna

Jednoglasno ga je izglasala Skupština Dubrovačkog saveza športova na svojoj sjednici 30. prosinca u hotelu Lero.

Kako je istaknuto, skupštinari su zadovoljni jer svi klubovi mogu uredno i bez problema nastaviti sa svojim ligama i natjecanjima, jer će se sredstva nastaviti uredno dobijati i u 2016 godini. Također, naglašeno je kako uprave klubova moraju još više napora uložiti u potragu za sponzorima, što je iz godine u godinu sve teže s obzirom na ekonomsku situaciju u Hrvatskoj.

Predsjednik DSŠ-a Maro Kapović tom prilikom izvjestio je članove o Financijskom planu programa javnih potreba u sportu Grada Dubrovnika za 2015 godinu.

-Gradsko vijeće je na svojoj 3. sjednici održanoj 30. svibnja 2015. jednoglasno donijelo proračun za Program javnih potreba u sportu u iznosu od 10,9 milijuna kuna, da bi se pozitivnim rebalansom na 8. sjednici Gradskog vijeća 26. kolovoza 2015. ta sredstva uvećala za 650 tisuća kuna. Tom odlukom je proračun DSŠ-a u 2015 godini iznosio 11 550 000 kuna, i u potpunosti je realiziran – kazao je Kapović, dodavši kako je riječ i najvećem realiziranom proračunu, većem I od onog za 2008. godinu (11,2 milijuna kuna).

Gradski pročelnik Miho Katičić se osvrnuo na planirane investicije u sportskoj infrastrukturi od izgradnje trodjelne dvorane, planiranja atletske staze i nogometnog terena u Gospinom polju, natkrivanja dva teniska terena u Lapadu, rekonstrukciji krova hangara Veslačkog kluba Neptun i pomoći u rekonstrukciji hangara za jedriličare u lučici Orsan, ali i nastavku planiranja atletskog stadiona na Glavici Babin kuka.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist