DuList IN

Dubrovački Slow Food gostuje u Torinu

Dubrovački Slow Food gostuje u Torinu

Velikom ceremonijom otvorenja danas u Torinu počinje najveće Slow Food okupljanje proizvođača tradicijske hrane na svijetu: Terra Madre i Salone del gusto.

Pred više od 3000 tradicijskih proizvođača, ribara, kuhara, gastronoma, sveučilišnih profesora, studenata i visokih dužnosnika međunarodnih institucija govorit će i voditelj dubrovačkog conviviuma Slow Fooda Ivo Kara-Pešić.

Terra Madre i Salone del gusto ove se godine održavaju od 23. do 27. listopada i okupit će preko 3000 tradicijskih proizvođača, ribara, kuhara, gastronoma, sveučilišnih profesora, studenata i aktivista iz cijelog svijeta.

Na ceremoniji otvorenja, koja počinje danas u 17.30 sati, pored predsjednice Slow Food International i savjetnice predsjednika Obame Alice Waters, utemeljitelja i počasnog predsjednika pokreta Carla Petrinija i visokih dužnosnika međunarodnih institucija, za govornicu će izaći i Ivo Kara-Pešić, voditelj conviviuma Slow Food Dubrovnik.

Ova velika čast je dubrovačkom je Slow Food ogranku ukazana zbog rezultata postignutih u okviru europskog projekta ESSEDRA i odlične organizacije Terra Madre Balkan susreta, u lipnju ove godine u Dubrovniku.
Slow Food Dubrovnik ove je godine odlučio predstaviti vina mladog konavoskog vinara Pera Crvika, marmelade slavonske proizvođačice Antonije Zelenike i ekološku kozmetiku šibenske Sapunoteke. Osim Slow Food Dubrovnika, Hrvatsku će s tradicijskim proizvodima predstavljati još dva conviviuma: Slow Food Liburnija i Slow Food Slavonica.

U hrvatskoj delegaciji nalazi se i Mia Hrnić iz dubrovačke razvojne agencije DURA. Cilj posjete Terra Madre i Salone del gusto razmatranje je budućih projekata suradnje sa Slow Foodom te posjeta Gastronomskom Sveučilištu u Pollenzu.

U službenom dijelu programa koji predviđa više od 400 radionica, degustacija, prezentacija i projekcija filmova bit će predstavljen i film Potrebno je čudo (Ci vorrebbe un miracolo) talijanskog redatelja Davida Minnelle koji je producirala umjetnička direktorica Kinookusa Ines Vasiljević.

Pročitajte još

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist