Kultura

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora
Dubrovnik, 22.09.2015. DSO - Dubrovnik u pozno ljeto Photo by Zeljko Tutnjevic - ++385 95 903 1000

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert u atriju Kneževa dvora. U petak, 9. lipnja orkestrom će ravnati maestro Pavle Zajcev, dok će kao solistica nastupiti koncert majstorica DSO-a, Đana Kahriman. Početak koncerta je u 21 sat.

Koncert će se započeti Beethovenovom uvertirom Egmont, potom će violinistica Đana Kahriman nastupiti u Mendelssohnovom Koncertu za violinu i orkestar br. 2 u e molu, dok će u drugom dijelu koncerta publika moći čuti Beethovenovu Simfoniju br. 8.

Đana Kahriman sa sedam godina započinje učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Godine 2011. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokowa, kod kojeg je nastavila i umjetničko usavršavanje. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Virtuoso, Glazbenoj sceni Amadeo, Muzičkom biennalu, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, promociji Dubrovnika u New Yorku. Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek i Ivo Dražinić. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Pavle Zajcev diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar. Kao komorni glazbenik nastupao je u raznim sastavima, a 1997. osniva Zagrebački klavirski trio s kojima osvaja brojna priznanja i nagrade. Od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2023. diplomiao je dirigiranje u klasi prof. Mladena Tarbuka na Muzičoj akademiji u Zagrebu za vrijeme kojeg je ostvario brojne nastupe uz razne ansamble Muzičke akademije. Kao gostujući dirigent redovno nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, orkestrom opere HNK „Ivan pl. Zajc“ u Rijeci, Zadarskim komornim orkestrom te Orkestrom mladih glazbenika. Redovno snima za HRT.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane ostvarivi su isključivo na blagajni DSO-a. Broj za informacije je 091 613 7314.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist