Politika

Dubrovački SDP-ovci bojkotirat će sjednicu GV-a!

Dubrovački SDP-ovci bojkotirat će sjednicu GV-a!

Dubrovački SDP-ovci, po svemu sudeći. bojkotirat će nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća.

Naime, iako će se, prema neslužbenim informacijama sjednica održati 28. rujna, čini se kako bi Dubrovački dogovor već na drugoj radnoj sjednici mogao doći pod upitnik. Makar kratkotrajno.
Naime, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže duList, SDP-ovi gradski vijećnici, njih četiri, na čelu s predsjednicom stranke Olgom Muratti, neće se pojaviti na sjednici ako se prije nje ne usuglasi pitanje kadroviranja, koje već tri mjeseca od izbora 'visi u zraku'.

-Očekujem da se ispoštuje Dubrovački dogovor i da će se sukladno njemu ponašati svi njegovi sudionici – odgovorila nam je Olga Muratti na naš upit o tome hoće li na sjednici biti SDP-ovi vijećnici. Na naše potpitanje znači li to da će SDP bojkotirati sjednicu ako se prethodno ne riješi pitanje kadroviranja, Muratti odgovara:
– Svi smo odgovorni prema ovome Gradu i odgovorno smo potpisali Dubrovački dogovor, i sigurna sam da će se prema svima na koje se on odnosi on ispoštivati – rekla nam je Muratti

Neslužbeno pak doznajemo kako Muratti pošto poto želi 'riješiti' svoje ljude, naročito u svjetlu nedavne smjene sada već bivše direktorice Boninova Marite Kisić Kamić zbog koje su SDP-ove dvije struje ušle praktički u otvoreni rat. Kisić Kamić je tada istaknula kako je Muratti za smjenu znala davno prije, a prva gradska SDP-ovka je pak uzvratila kako je direktorica Boninova smijenjena mimo njezina znanja.

Prema našim izvorima Muratti želi minimalno petinu kvote na mjestima unutar gradskih tijela, a sve suprotno tome rezultirat će praznim vijećničkim klupama.
Kako doznajemo SDP je o svojim zahtjevima obavijestio predsjednika Gradskog vijeća, HDZ-ovog Nika Bulića, a sa svime je upoznat i Vićanov DDS.

Hoće li vladajuća koalicija riskirati ovakav scenarij i time uzrokovati da Dubrovački dogovor čini 14 ruka, umjesto 18, čime bi se poslala jasna poruka svima, a u prvom redu građanima ostaje tek za vidjeti. No u svakom slučaju, ovo će biti prvi pravi ispit snage SDP-a nakon izbora. Što se reče, tko pukovnik, tko pokojnik.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ O NATJEČAJU ZA DOZVOLE ‘Prijeti nam totalni kaos i nered na pomorskom dobru’

Dulist

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić