Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON Prihod od utrke građana za pomoć Mari Maltarić

DUBROVAČKI POLUMARATON Prihod od utrke građana za pomoć Mari Maltarić

Organizacijski odbor Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona na nedavno održanom sastanku donio je odluku kako će iznos od 1 650 kuna bit uplaćen za pomoć u liječenju naše sugrađanke Mare Maltarić koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu i stalno je na kemoterapijama.

Podsjetimo, Prvi dubrovački međunarodni polumaraton održan je 10. svibnja u našem Gradu, a u sklopu polumaratona održana je utrka građana (Fun run) koja je bila humanitarnog karaktera. Svojim sudjelovanjem i uplaćenom startninom od 50 kuna 33 trkačice i trkača pomoglo je u prikupljanju sredstava za one kojima je to najpotrebnije.

Mari Maltarić je u listopadu prošle godine dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, glioblastom gradus 4. Prošla je tešku operaciju pri kojoj je dio tumora uklonjen, a potom i višestruke terapije kemoterapijom i zračenjem kako bi se uklonio i ostatak tumora koji zbog položaja nije bio operabilan. Mare je fizički slaba pa joj je potrebna cjelodnevna skrb i njega zbog čega je po preporuci liječnika u domu za starije i nemoćne.

Obzirom kako samo smještaj u domu mjesečno iznosi devet tisuća kuna, a Mari su potrebni lijekovi i prirodni preparati, organizirana je humanitarna akcija koja se proširila i izvan granica Dubrovnika i naše županije.

– Život nema cijenu. Pomozimo svi skupa Za život Mare Maltarić. Ona nas treba. Učinimo dobro djelo. Dubrovački međunarodni polumaraton zahvaljuje se svim trkačima i trkačicama koji su sudjelovali u utrci građana, te i na ovaj način pokazali jedno veliko sportsko srce – poručuju organizatori Dubrovačkog polumaratona.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist