Sport

Dubrovački polumaraton predstavio se Ljubljančanima

Dubrovački polumaraton predstavio se Ljubljančanima

Međunarodni dubrovački polumaraton predstavljen je u izložbenom dijelu Ljubljanskog maratona koji tradicionalno okuplja više od 20 tisuća trkača iz više od 50 zemalja Europe i svijeta.

Najava Dubrovačkog polumaratona, koji će se u našem gradu održavati od 30. travnja do 1. svibnja 2016. godine, i ovaj put izazvala je veliko zanimanje posebno kod brojnih domaćih trkača, ali i ostalih sudionika ove cijenjene utrke.

Osim promocije utrke i popratnih događaja posjet Sloveniji poslužio je i za uspostavljanje suradnje i buduće zajedničke promocije s Trieste Green Europe Marathon & Half Marathon, skupine utrka pod zajedničkim nazivom Euromarathon, najstarijom slovenskom utrkom Maraton Tri srca u Radencima koja se održava 36 godina i još nekolicinom gradova poput Bleda i Sežane. Također je dogovorena suradnja s slovenskim Dnevnikom o medijskoj potpori Dubrovačkog polumaratona u Sloveniji.

Dubrovački međunarodni polumaraton u nastupnoj godini okupio je više od 400 trkača iz 35 zemalja svijeta, a i slijedeće godine sastojat će se od nekoliko utrka koje će se održavati tijekom dva dana u našem Gradu.

Prvi dan, 30. travnja 2016. godine rezerviran je za najmlađe građane Dubrovnika, i za sve avanturiste koji će sudjelovati u utrci dubrovačkim zidinama, kao iz Expo sportski sajam dok će se drugi dan, 1. svibnja 2016. godine trčati Utrka građana te polumaraton u dužini od 21 097,5 metra.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist