Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON Humanitarna utrka na pet kilometara za Karlu Sentić

karla sentic

Bez ijedne vlasi na glavi, sa šarenom maramom i najširim osmijehom kojeg ste ikad vidjeli, a koji isijava život, prije nekoliko dana hrvatskoj se javnosti predstavila sedamnaestogodišnja Dubrovkinja Karla Sentić.

U samo nekoliko sekundi priloga Nove Tv, posvećenom mladim ljudima oboljelim od malignih bolesti, svojim je osmijehom i duhom zarazila sve oko sebe.

Karli je u rujnu prošle godine dijagnosticiran rijetki tumor u desnom sinusu, ali konačna dijagnoza još nije potvrđena. Od tada, Karla svoje srednjoškolske dane provodi na liječenju u Zagrebu, daleko od doma i prijatelja.

Iako se mladoj djevojci život potpuno preokrenuo od kada je saznala da je teško bolesna, ona ne gubi nadu, optimizam i osmijeh. Ne nedostaje joj planova, želja i ciljeva, ali prvi od njih jest pobijediti bolest.

Organizatori Dubrovačkog polumaratona odlučili su podržati Karlu i njenu obitelji u toj borbi pa će utrku za građane na 5 kilometara, koja će se trčati 1. svibnja 2016. posvetiti upravo ovoj mladoj ‘lavici’, a sav prihod od utrke uplatiti za njeno daljnje liječenje.

Pozivamo vas da se u što većem broju prijavite za ovu utrku te na taj način podržite Karlu i ovu plemenitu inicijativu.
Prijave za humanitarnu utrku primaju se ovdje.

Tekst i foto: AK Dubrovnik

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU U ABU DHABIJU Nastupaju Petrunjela Pavić, Ivana Šutalo i Iva Oberan!

Dulist

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist