Aktualno

DUBROVAČKI KARNEVO Maškare će zavladati Gradom!

zupski karnevo 2023 10

Tradicionalni 25. Dubrovački karnevo će se održati od 9. do 13. veljače, u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, uz razne ustanove u kulturi i druge partnere kako bi grad nastavio svoju dugu tradiciju maškaravanja.

Najveći dio programa će kao uvijek biti namijenjen djeci i mladima koji se najviše vole maškarati, a započinje u petak 9. veljače Maškaranim vrtićkim danom, gdje će na pozornici ispred Katedrale najmlađi predstaviti svoje maškare i gdje će odabrati najbolje maske i ostati na maškaranoj zabavi.

Idući dan 10. veljače odvit će se više događanja u Mokošici i Studentskom domu Academis. Planiran je u Mokošici maškarani mimohod Gradske glazbe Dubrovnik, uz Mažoretkinje grada Dubrovnika dok će se najmlađi zabaviti na maškaranoj zabavi osnovnoj školi Mokošica.
U Studentskom domu je na rasporedu Veliki ples malih maškara Društva naša djeca Dubrovnik.

Dan nakon se organizira Faćenda od malih maškara u klubu Lazareti gdje program počinje u 15 sati, dok četvrti dan proslave je Maškarani školski dan koji kreće u 11 sati đirom po Stradunom. To će prvi to učiniti maškarani učenici osvnovnih škola od 1. do 4. razreda, a kasnije će to učiniti I učenici od 5. do 8. razreda gdje će proglasiti najbolje maškarane razrede I imati zabavu na otvorenom.

U petak 9. veljače večer je rezervirana za Maškaratu ispod kuplja u Klubu Lazareti, što predstavlja početak maškara za malo starije.
Program Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula održat će se drugog dana, u subotu 10. veljače ispred Luže, nakon nastupa Gradske glazbe Dubrovnik i Folklornog ansambla Linđo će se moći probati vrlo popularni šporki makaruli i krafeni.
U 19 sati  u nedjelju 11. veljače su svi pozvani u Kazalište Marina Držića na Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra nakon kojega se na taraci ispred teatra organizira Mali veljun ili maškarani party uz živu glazbu od 20 sati za sve. Na Ultimi od karnevala, veljun se vraća u Culture Club Revelin gdje će se za dobru zabavu 13. veljače u 20 sati pobrinuti grupa Taliri uz DJ-a.
Podržite dugu tradiciju maškaravanja u Dubrovniku, dođite nam svakako i svakakvi i budite uz Dubrovački karnevo 2024. – kazali su iz TZ Grada Dubrovnika.

 

Plakat program Ultimi karnevo 2024

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist