Aktualno

Dubrovački gimnazijalci u obilasku Sabora

Dubrovački gimnazijalci u obilasku Sabora

Učenici trećih razreda Gimnazije Dubrovnik, koji sudjeluju u projektu Simulirane sjednice Sabora, kao sastavnog dijela kurikula Građanskog odgoja i obrazovanja usmjerenog na podizanje razine znanja o najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske, posjetili su Hrvatski sabor u četvrtak 19. listopada 2017.

Posjet Hrvatskom saboru sastojao se od razgledavanja saborske zgrade, prostora za protokolarna i službena primanja te vijećnice nekadašnjeg Županijskog doma Sabora te upoznavanja s osnovnim činjenicama iz povijesti Hrvatskog sabora i saborske zgrade. S galerije za posjetitelje učenici su pratili i rad dijela plenarne sjednice.

U dogovoru s bivšom ravnateljicom naše gimnazije Sanjom Puticom, a sada saborskom zastupnicom, koja nažalost zbog službenog puta nije mogla biti nazočna, učenike Gimnazije Dubrovnik ugostili su saborski zastupnici Branko Bačić, Željko Glasnović, Dragica Roščić i Ante Bačić. Učenici su sa zastupnicima razgovarali o aktualnim temama kao što su Agrokor i i stanje u pravosuđu.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist