Grad

Dubrovački Crveni križ u Opatovcu

Šest članova Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Tonći Biličić, Renato Brboleža, Mihalea Ivanković, Ella Karamatić, Antona Merčep i ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović jučer rano ujutro krenuli su put Slavonije kako bi pomagali u radu s izbjeglicama.

Čim su stigli, raspoređeni su kao dio tima Hrvatskog Crvenog križa u Kamp u Opatovcu. Prva smjena odrađena je sinoć, a jutros od 8 sati raspoređeni su na nove zadatke. Kao članovi Gradskog interventnog tima obučeni su za rad u kriznim situacijama. U Slavoniji ih očekuju poslovi obnavljanja obiteljskih veza (Služba traženja), pružanja prve pomoći i psihosocijalne podrške, logistika te raspodjela humanitarne pomoći.

– Zahvaljujemo Gradu Dubrovniku koji je pomogao ovaj odlazak. Našem timu želimo svu sreću! – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Tekst i foto: GDCKD

 

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija