Grad

DUBROVAČKI BRANITELJ PORUČIO “Banda ne shvaća, nema predaje!”

DUBROVAČKI BRANITELJ PORUČIO "Banda ne shvaća, nema predaje!"

Dubrovački branitelj Braco Elezović objavio je na svom Facebook profilu status u kojem se osvrnuo na braniteljski prosvjed u Zagrebu i optužbe podpredsjednika Sabora Nenada Stazića kako iza svega stoji HDZ.

– Razni politički nitkovi nam imputiraju da smo politički instruirani i ispolitizirani, da iza nas stoje snage zla, razne stranke i njima slične spodobe. Obzirom da sam bio u Zagrebu, čuo i vidio, pa mogu reći da znam, iza ovoga prosvjeda stoji samo jedna stranka, a ni ta jedna nije politička. Stranci je ime – Hrvatski branitelji, a cilj prosvjeda je bolji život za sve nas, ne samo branitelje, nego i vas koji to niste – napisao je Elezović.

– Čovjek koji se samozapalio nije to napravio iz obijesti nego iz čistog očaja. Cijelo vrijeme nas uvjeravaju da nam nisu dirali prava, a zaboravljaju da su nam već tri puta smanjivali mirovine, čak i HDZ za koji kažu da stoji iza prosvjeda, da su smanjili i opskrbnine, pa i branitelju koji ej digao ruku na sebe, da 100-postotnim invalidima ovisnima o drugima, polako ukidaju njegovatelje, to jest one o kojima su ovisni. Oni koji žive od 15-25 tisuća kuna mjesečno, pa i više, ostavili su ovoga čovjeka da se snalazi s 800 kuna. Jednostavno mu nisu dali izbora. Ne shvaća banda da se čovjek ne može zaposliti jer malo je onih koji su spremni zaposliti 45-50-60 godišnjaka, bivšeg branitelja koji je ‘lud’ ili ‘opasan po okolinu’ jer PTSP se doživljava kao velika prijetnja, a to rade oni koji o toj bolesti pojma nemaju – ističe Elezović te na kraju zaključuje:

– Jednog dana ću ispričati svoju priču. Nije nimalo lijepa, vjerujte mi. Svaki od nas ima neku svoju priču, rijetko tko onu sa sretnim završetkom. NEMA PREDAJE!

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist