Kultura

Dubrovačke knjižnice slave 80. rođendan

Dubrovačke knjižnice slave 80. rođendan

Dubrovačke knjižnice u 2021. godini obilježavaju 80. godina svoga djelovanja koje će se svečano obilježiti na samu obljetnicu otvorenja, 2. veljače 2021., s početkom u 10 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Program obilježavanja započet će svečanim koncertom kvarteta Sorkočević (Nena Ćorak – klavir, Đive Kušelj – flauta, Slobodan Begić – violina, Denis Ajduković – kontrabas).

Koncert će se održati uz predstavljanje prepjeva epilija ‘O Epidauru’ dubrovačkog Vergilija Ilije Crijevića na kojem će sudjelovati prevoditeljica, dr. sc. Zrinka Blažević, s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz redaktoricu prijevoda i autoricu uvodne studije izv. prof. dr. sc. Irenu Bratičević,
predstojnicu Katedre za hrvatski latinizam FF u Zagrebu, i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Jelena Bogdanović, prof. kl. filologije i dipl. knjiž. Zbog epidemiološke situacije i ograničenog broja sudionika (25) na događanje nije moguće doći bez prethodne najave. Upravo radi toga, cijeli program će se prenositi
uživo putem Facebook stranice Dubrovačkih knjižnica, a snimka će biti postavljena i na YouTube kanal Dubrovačkih knjižnica.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist