Kultura

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika najbolja u 2023.!

udruga likovnih umjetnika1

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika je na 39. susretu likovnih stvaralaca proglašena najboljom udrugom za 2023. godinu u Hrvatskoj.
Susret svake godine tradicionalno organizira Hrvatski sabor kulture (HSK) na čiji je natječaj ove godine stiglo 283 rada iz 28 prijavljenih likovnih udruga i 29 radova samostalno prijavljenih autora. Pristigle radove vrednovale su članice ovogodišnjeg Povjerenstva: povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i nezavisna kustosica Iva Körbler i akademska slikarica Aleksandra Goreta koje su odabrale ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 39. Susreta likovnih stvaralaca.
Više od 100 odabranih radova predstavljeno je na izložbi u galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca gdje je izložba trajala od 15. rujna do 15. listopada 2023.

Dubrovačku udrugu likovnih umjetnika predstavljali su svojim radovima:
Luce Đuraš: UZ MORE, akril/platno, 50 x 60 cm
Marijan Fragić: JUTRO ISPRED SV. NIKOLE U CAVTATU, akril/platno, 40 x 30 cm
Mirica Dubčić: CVJETANJE AGAVA, akril/platno, 50 x 60 cm
Nikola Dubčić: NAPUŠTENA, akril/platno, 60 x 50 cm

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika na susretima likovnih stvaralaca HSK sudjeluje od 2007. i od tada je pet puta (2007., 2010., 2016., 2020., 2023.) proglašena najboljom udrugom u Hrvatskoj, a njeni članovi bili su i dobitnici nagrade za najbolji likovni rad. Udruga je u svojih preko 40 godina postojanja održala više od 70 izložbi, organizirala više od 20 likovnih kolonija i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama.
Udruga godišnje organizira 5 do 6 izložbi i kroz dinamičan rad i aktivnost članova nastoji sa pripremom i prezentacijom radova na zadane aktualne teme postići kvalitetan umjetnički razvoj pojedinca unutar udruge. Tijekom ove godine udruga je radove svojih članova prezentirala na pet izložbi pri čemu izdvajamo izložbu „Naša ljeta naše Igre“ u atriju palače Sponza. Članovi su se predstavili radovima na temu Dubrovačkih ljetnih igara.
Udruga se ovom prilikom zahvaljuje Hrvatskom saboru kulture i stručnom povjerenstvu, te koristimo priliku da čestitamo svim sudionicima 39. susreta likovnih stvaralaca, nagrađenim sudionicima a posebno našim članovima koji su nas predstavljali na susretima.

udruga likovnih umjetnika

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist