Aktualno

Dubrovačka biskupija objavila financijsko izvješće, zaduženost iznosi tri milijuna eura

Dubrovačka biskupija objavila financijsko izvješće, zaduženost iznosi tri milijuna eura

Dubrovačka biskupija objavila je 29. prosinca 2023. godine dvogodišnje financijsko izvješće za razdoblje 2021. i 2022. godine, a biskup mons. Roko Glasnović istaknuo je važnost stabilnosti i transparentnosti u upravljanju materijalnim dobrima biskupije.

-Želimo kao i do sada izvijestiti javnost o upravljanju materijalnim dobrima. Financijsko stanje Dubrovačke biskupije pokazuje stabilnost unatoč izazovima koje smo susretali tijekom pandemije i inflacije. Redovito smo podmirivali svoje obveze, vraćali kreditna zaduženja i nastojali realizirati važne projekte za život mjesne Crkve – izjavio je mons. Glasnović.

Izvješće pruža uvid u financijsku stabilnost biskupije, te potvrđuje njezinu posvećenost brizi za zajednicu unatoč izazovima suvremenog vremena. Financijski rezultati za 2021. godinu pokazuju da je biskupija ostvarila veće prihode od rashoda, te je zabilježeno smanjenje zaduženosti i ona za tu godinu iznosi 4,4 milijuna eura, odnosno ukupno 32,7 milijuna kuna. Biskupija je nastavila smanjivati zaduženost i u 2022. godini, te je stanje zaduženosti 3,7 milijuna eura, odnosno ukupno 27,9 milijuna kuna. Na kraju 2023. godine, za koju će izvješće biti objavljeno u narednoj godini, zaduženost iznosi 3 milijuna eura.

-Biskupija i dalje nastavlja s djelovanjem kroz pastoralne projekte biskupijskih vijeća i ureda te pruža pomoć potrebitim obiteljima i pojedincima putem Caritasa Dubrovačke biskupije – ustvrdio je biskup.

Istaknuo je kako je biskupija zahvalna svima koji pridonose ostvarivanju njezina poslanja među kojima su osobito vjernici i dobrotvori, svećenici, zaposlenici i suradnici biskupije, generalni vikar, ekonom, Zbor savjetnika i  Ekonomsko vijeće. Također je izrazio zahvalnost Republici Hrvatskoj kao i njezinim institucijama, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku.

Dvogodišnje financijsko izvješće dostupno je na poveznici.

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist