Grad

Dubrovačka baština preuzela prostor dormitorija u zgradi Državnog arhiva

Uz prisustvo gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, danas je između Državnog arhiva u Dubrovniku i društva Dubrovačka baština d.o.o. potpisan ugovor o korištenju prostora dormitorija u potkrovlju zgrade Državnog arhiva u Vukovarskoj ulici u Dubrovniku.

Deset dvokrevetnih i jedna jednokrevetna soba s pripadajućim uredom te jedan stan s uključenim dnevnim boravkom, blagovaonicom, čajnom kuhinjom i spavaćom sobom, temeljem ovog ugovora, ustupljeni su Dubrovačkoj baštini na razdoblje od pet godina za potrebe redovne komercijalne djelatnosti društva. Ugovore su potpisali u ime Državnog arhiva u Dubrovniku ravnateljica Nikolina Pozniak i u ime Dubrovačke baštine d.o.o. direktor Tonči Daničić.

Na ovaj će se način smještajni kapaciteti zgrade Arhiva staviti u funkciju na korist obje ustanove.

Podsjetimo, zgrada Državnog arhiva u Dubrovniku u prostorima ”ex vojarne”, nakon temeljite obnove i opremanja, otvorena je početkom 2019. godine. Grad Dubrovnik, kao dobar partner Državnom arhivu i primjer obaveze prema Zakonu o arhivima i arhivskom gradivu, sufinancirao je investiciju iznosom od 14 milijuna kuna, a cjelokupni udjel donacijom je osiguralo Društvo prijatelja dubrovačke starine. Sukladno prethodno potpisanim sporazumima, Ministarstvo kulture RH za potrebe opremanja u investiciji sudjelovalo je sa šest milijuna kuna dok je Državni arhiv u Dubrovniku za troškove dijela nadzora i uređenje pristupa izdvojio 600 tisuća kuna.

Nakon 43 godine stvoreni su tako uvjeti za adekvatan smještaj arhivskog materijala iz Sponze, gdje je ostao Arhiv Dubrovačke republike, a dobiveni su i dodatni prostori za urede, dvorana za kongrese te prostor dormitorija.

Pročitajte još

Tko je umjesto gradonačelnika bio na ređenju mons. Roka Glasnovića?

Dulist

BISKUP NOVINARIMA Osjećam se sretno i blagoslovljeno. Hvala vam što prenosite onima koji nisu mogli doći

Dulist

OBRAĆANJE NOVOG BISKUPA Svi smo mi Vlahovi ljudi. A to nas obvezuje na zajedništvo, sudjelovanje i poslanje u Crkvi i društvu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija