Grad

Dubrovačka baština preuzela prostor dormitorija u zgradi Državnog arhiva

Uz prisustvo gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, danas je između Državnog arhiva u Dubrovniku i društva Dubrovačka baština d.o.o. potpisan ugovor o korištenju prostora dormitorija u potkrovlju zgrade Državnog arhiva u Vukovarskoj ulici u Dubrovniku.

Deset dvokrevetnih i jedna jednokrevetna soba s pripadajućim uredom te jedan stan s uključenim dnevnim boravkom, blagovaonicom, čajnom kuhinjom i spavaćom sobom, temeljem ovog ugovora, ustupljeni su Dubrovačkoj baštini na razdoblje od pet godina za potrebe redovne komercijalne djelatnosti društva. Ugovore su potpisali u ime Državnog arhiva u Dubrovniku ravnateljica Nikolina Pozniak i u ime Dubrovačke baštine d.o.o. direktor Tonči Daničić.

Na ovaj će se način smještajni kapaciteti zgrade Arhiva staviti u funkciju na korist obje ustanove.

Podsjetimo, zgrada Državnog arhiva u Dubrovniku u prostorima ”ex vojarne”, nakon temeljite obnove i opremanja, otvorena je početkom 2019. godine. Grad Dubrovnik, kao dobar partner Državnom arhivu i primjer obaveze prema Zakonu o arhivima i arhivskom gradivu, sufinancirao je investiciju iznosom od 14 milijuna kuna, a cjelokupni udjel donacijom je osiguralo Društvo prijatelja dubrovačke starine. Sukladno prethodno potpisanim sporazumima, Ministarstvo kulture RH za potrebe opremanja u investiciji sudjelovalo je sa šest milijuna kuna dok je Državni arhiv u Dubrovniku za troškove dijela nadzora i uređenje pristupa izdvojio 600 tisuća kuna.

Nakon 43 godine stvoreni su tako uvjeti za adekvatan smještaj arhivskog materijala iz Sponze, gdje je ostao Arhiv Dubrovačke republike, a dobiveni su i dodatni prostori za urede, dvorana za kongrese te prostor dormitorija.

Pročitajte još

Novi vrtić u Gospinom polju otvorit će vrata 1. rujna 2023.

Dulist

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija